Receptai
Ryžių apkepas su malta mėsa
Publikuota:
Paprastas, bet tuo pačių labai skanus patiekalas su sultinga mėsa, ryžiais, grybų ir daržovių įdaru. Puikiai tinka sočiai šeimos vakarienei.
Ryžių apkepas su malta mėsa
Greitai paruošiamas apkepas.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 250 g Ryžiai
- 2 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Morkos
- 350 g Pievagrybiai
- 500 g Mėsos faršas
- 200 g Sūris - kietas
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 250 ml Grietinėlė - 15%
- 2 v.š. Augalinis aliejus - kepimui
- Juodieji pipirai
- Druska
Paruošimas:
- Nuplaukite. Virkite ryžius pasūdytame vandenyje, kol suminkštės ir atvėsinkite juos.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C. Kepimo indą patepkite 1 šaukštu aliejaus.
- Svogūnus ir morkas nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Taip pat supjaustykite pievagrybius.
- Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus, 2-3 minutes pakepinkite svogūną.
- Į svogūną sudėkite morkas ir grybus, išmaišykite ir kepkite dar 7–8 minutes.
- Į daržoves suberkite faršą, kruopščiai išmaišykite ir kepkite 10–12 minučių, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų.
- Sutarkuokite stambiai sūrį, gerai sumaišykite su kiaušiniais ir grietinėle.
- Sudėkite į kepimo formą ryžius ir troškintą faršą su daržovėmis tolygiu sluoksniu.
- Ant viršaus supilkite paruošta kiaušinių masę ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!