Mus rasite
Tailandietiška kokosų ir bananų sriuba
Tailandietiškos kokosų sriubos receptas @būvis.lt

Receptai

Tailandietiška kokosų ir bananų sriuba

Kartais pagalvoju, kiek daug vaikystėje suvalgiau nesąmonių, – kadangi buvau nevalgi ir užtekdavo ko nors įsidėti į burną tik kartą per dieną, užsikišdavau visokiais nesveikais patiekalais, kuriais lepindavo baba. Mėgdavau batonėlius “Tiko”, nudažytą jautienos išpjovos kumpelį, sintetinius sausainius, kuriais apsivalgius mėtydavau likusius į laužą ir žiūrėdavau, kaip gražiai jie sudega, keptus makaronus ant daug daug sviesto – skamba lyg ir neblogai, betgi šitiek riebalų vaikui nereikia. O valgydavau juos daugiadienėmis – pavyzdžiui, visą savaitę, kol nusibosta, prašau tik makaronų ir daugiau nieko.

Taigi kur lenkiu – o, kad man tada kas nors būtų davęs šios sriubos! Tikriausiai būčiau nebenorėjus nei vieno saldumyno, nes kokosai ir bananai – mano derinys. Būčiau makaronus sulesinusi vištoms, sausainius atidavus šuniui, o kumpelį katėms, kurių kiekvieną vasaros sezoną turėdavau po naują. Ši sriuba atradimas!

Tailandietiškos sriubos receptas

Tailandietiškos sriubos receptas

Karolina Puodžiūtė
Jėga!!! Ir kvapas mano, ir skonis mano, ir viskas mano – valgiau tiek daug, kad persisotinau vitaminais, ir išbėrė. Bet nieko, kai tik spuogai praeis, valgysiu vėl, tik gal mažiau. Bananai ir kokosai – skaniausias derinys man. Mano svajonė – kad kievienas vaikas galėtų vaikystėje valgyti tokią sriubą. Jesus, pavydžiu aš tiems azijiečiams – kažin jie patys suvokia, kaip gerai jie valgo???
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 5 minutes
Bendras laikas 15 minutes
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Keptuvė
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Nulupkite ir supjaustykite bananus. Recepte parašyta, kad pjaustyti reikia šiek tiek smulkiau, nei mano sriuboje, – maždaug mažo kasnio dydžio gabalėliais, bet aš susipjaučiau stambiau, nes taip pasišvietė.
  • Paimkite nesvylantį prikaistuvį ar keptuvę, supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų ir druską, ir viską užvirinkite iki pirminio burbuliukų leidimo.
  • Tada sudėkite bananus, sriubą išmaišykite ir vėl viską užvirinkite iki lengvo burbuliavimo.
  • Patiekite sriubą dubenėliuose karštą – šalta ne tokia skani. Skanaus!
    Tailandietiškos sriubos receptas
Reklama

Pastabos

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta – užtruksite vos kelias minutes.
  • Šaltinis: Receptą radau knygoje ‘Ken Hom’s Hot Wok’, 126-ajame puslapyje. Receptą iš Tailando virtuvės į Europą atsigabeno šefas Ken Hom.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų