Receptai
Tailandietiška kokosų ir bananų sriuba
Kartais pagalvoju, kiek daug vaikystėje suvalgiau nesąmonių, – kadangi buvau nevalgi ir užtekdavo ko nors įsidėti į burną tik kartą per dieną, užsikišdavau visokiais nesveikais patiekalais, kuriais lepindavo baba. Mėgdavau batonėlius “Tiko”, nudažytą jautienos išpjovos kumpelį, sintetinius sausainius, kuriais apsivalgius mėtydavau likusius į laužą ir žiūrėdavau, kaip gražiai jie sudega, keptus makaronus ant daug daug sviesto – skamba lyg ir neblogai, betgi šitiek riebalų vaikui nereikia. O valgydavau juos daugiadienėmis – pavyzdžiui, visą savaitę, kol nusibosta, prašau tik makaronų ir daugiau nieko.
Taigi kur lenkiu – o, kad man tada kas nors būtų davęs šios sriubos! Tikriausiai būčiau nebenorėjus nei vieno saldumyno, nes kokosai ir bananai – mano derinys. Būčiau makaronus sulesinusi vištoms, sausainius atidavus šuniui, o kumpelį katėms, kurių kiekvieną vasaros sezoną turėdavau po naują. Ši sriuba atradimas!
Tailandietiškos sriubos receptas
Ingredientai:
- 400 ml Kokosų pienas - 1 skardinė
- 5 vnt. Bananai
- 1 a.š. Druska
- 2 v.š. Rudasis cukrus
Paruošimas:
- Nulupkite ir supjaustykite bananus. Recepte parašyta, kad pjaustyti reikia šiek tiek smulkiau, nei mano sriuboje, – maždaug mažo kasnio dydžio gabalėliais, bet aš susipjaučiau stambiau, nes taip pasišvietė.
- Paimkite nesvylantį prikaistuvį ar keptuvę, supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų ir druską, ir viską užvirinkite iki pirminio burbuliukų leidimo.
- Tada sudėkite bananus, sriubą išmaišykite ir vėl viską užvirinkite iki lengvo burbuliavimo.
- Patiekite sriubą dubenėliuose karštą – šalta ne tokia skani. Skanaus!
Pastabos
- Įvertinimas: 10/10
- Sudėtingumas: Labai paprasta – užtruksite vos kelias minutes.
- Šaltinis: Receptą radau knygoje ‘Ken Hom’s Hot Wok’, 126-ajame puslapyje. Receptą iš Tailando virtuvės į Europą atsigabeno šefas Ken Hom.