Mus rasite
Tailandietiška kokosų ir bananų sriuba
Tailandietiškos kokosų sriubos receptas @būvis.lt

Receptai

Tailandietiška kokosų ir bananų sriuba

Kartais pagalvoju, kiek daug vaikystėje suvalgiau nesąmonių, – kadangi buvau nevalgi ir užtekdavo ko nors įsidėti į burną tik kartą per dieną, užsikišdavau visokiais nesveikais patiekalais, kuriais lepindavo baba. Mėgdavau batonėlius “Tiko”, nudažytą jautienos išpjovos kumpelį, sintetinius sausainius, kuriais apsivalgius mėtydavau likusius į laužą ir žiūrėdavau, kaip gražiai jie sudega, keptus makaronus ant daug daug sviesto – skamba lyg ir neblogai, betgi šitiek riebalų vaikui nereikia. O valgydavau juos daugiadienėmis – pavyzdžiui, visą savaitę, kol nusibosta, prašau tik makaronų ir daugiau nieko.

Taigi kur lenkiu – o, kad man tada kas nors būtų davęs šios sriubos! Tikriausiai būčiau nebenorėjus nei vieno saldumyno, nes kokosai ir bananai – mano derinys. Būčiau makaronus sulesinusi vištoms, sausainius atidavus šuniui, o kumpelį katėms, kurių kiekvieną vasaros sezoną turėdavau po naują. Ši sriuba atradimas!

Tailandietiškos sriubos receptas

Tailandietiškos sriubos receptas

Karolina Puodžiūtė
Jėga!!! Ir kvapas mano, ir skonis mano, ir viskas mano – valgiau tiek daug, kad persisotinau vitaminais, ir išbėrė. Bet nieko, kai tik spuogai praeis, valgysiu vėl, tik gal mažiau. Bananai ir kokosai – skaniausias derinys man. Mano svajonė – kad kievienas vaikas galėtų vaikystėje valgyti tokią sriubą. Jesus, pavydžiu aš tiems azijiečiams – kažin jie patys suvokia, kaip gerai jie valgo???
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 5 minutes
Bendras laikas 15 minutes
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Keptuvė
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Nulupkite ir supjaustykite bananus. Recepte parašyta, kad pjaustyti reikia šiek tiek smulkiau, nei mano sriuboje, – maždaug mažo kasnio dydžio gabalėliais, bet aš susipjaučiau stambiau, nes taip pasišvietė.
  • Paimkite nesvylantį prikaistuvį ar keptuvę, supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų ir druską, ir viską užvirinkite iki pirminio burbuliukų leidimo.
  • Tada sudėkite bananus, sriubą išmaišykite ir vėl viską užvirinkite iki lengvo burbuliavimo.
  • Patiekite sriubą dubenėliuose karštą – šalta ne tokia skani. Skanaus!
    Tailandietiškos sriubos receptas
Reklama

Pastabos

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Labai paprasta – užtruksite vos kelias minutes.
  • Šaltinis: Receptą radau knygoje ‘Ken Hom’s Hot Wok’, 126-ajame puslapyje. Receptą iš Tailando virtuvės į Europą atsigabeno šefas Ken Hom.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų