Mus rasite
Agurkų ir pomidorų salotos žiemai
Marinuoti agurkai su pomidorais

Receptai

Agurkų ir pomidorų salotos žiemai

 

Agurkų ir pomidorų salotos žiemai

Skaniausios agurkų ir pomidorų salotos – pirštus apsilaižysi!

Karolina Puodžiūtė
Noriu supažindinti jus su dar vienu konservavimo variantu. Šis užkandis visada gaunasi labai aromatingas ir puikaus skonio.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Bendras laikas 50 minutes

Įrankiai

Stiklainiai
Puodas
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Agurkus supjaustykite 3-5 mm storio griežinėliais. Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Svogūną supjaustykite žiedais. Tada į sterilius stiklainius apačioje sudėkite juoduosius ir kvapiuosius pipirus, gvazdikėlius, krapų skėtį ir kelis svogūnų žiedus.
    Toliau sluoksniuokite agurkus (šiek tiek prispausdami) ir pomidorus. Į vidurį ir ant viršaus vėl dėkite svogūną. Tokiu būdu užpildykite visus stiklainius.
    Agurkų ir pomidorų marinavimas
  • Dabar pasigaminkime marinatą. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant viryklės. Užvirinkite, įpilkite druskos, cukraus ir acto. Gerai išmaišykite, vėl leiskite užvirti, tada išjunkite. Karštą marinatą supilkite į stiklainius iki pat viršaus, tada uždenkite dangteliais.
    Agurkų ir pomidorų marinavimas žiemai
  • Paimkite puodą ir ant jo dugno padėkite audinį. Įdėkite stiklainius ir užpildykite juos šiltu (arba šiek tiek karštu) vandeniu iki kaklelio. Kai vanduo užvirs, pavirkite dar 10 minučių (jei turite 0,5 litro stiklainius) arba 20 minučių (1 litro stiklainiams).
    Stiklainių sterilizavimas
  • Kai baigisis sterilizavimo procesas, labai atsargiai, kad neapsidegintumėte, išimkite stiklainius iš puodo. Tvirtai užsukite dangtelius ir apverskite. Apvyniokite juos šilta antklode ir palikite stovėti, kol visiškai atvėstu.
    Agurkų ir pomidorų salotos žiemai
Reklama

Pastabos

Salotos nepaprastai skanios ir tiks ant bet kokio stalo. Labiausiai mėgstu juos atidaryti su bulvėmis ar daržovių troškiniu. Ir, žinoma, jos gali būti pateikiamos ant bet kurio šventinio stalo.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų