Mus rasite
Paruošti maltos mėsos ir daržovių kebabai
Paruošti maltos mėsos ir daržovių kebabai

Receptai

Ant grotelių kepti maltos mėsos ir daržovių kebabai

Šie kvapnūs ant grotelių kepti kebabai – tikra skonių šventė! 😍 Maltos mėsos kišenėlės, pripildytos pievagrybiais, saldžiomis paprikomis ir aromatingais svogūnais, suveriamos ant iešmų, kad būtų lengva kepti ir patiekti.

Traškus apskrudimas iš išorės slepia sultingą ir minkštą vidų, o ryškus žolelėmis pagardintas kečupas su citrinpipiriais ir krapais suteikia pikantišką poskonį. 🌿 Prie kebabų patiekiamos gaivios svogūnų salotos su linų sėmenų aliejumi ir petražolėmis – jos puikiai subalansuoja turtingą mėsos skonį.

Patiekimo pasiūlymai:

  • Krakmolingas garnyras: patiekite su virtais ryžiais, kuskusu arba šiltais paplotėliais.
  • Daržovių garnyrai: kepti cukinijų, baklažanų arba paprastos agurkų ir pomidorų salotos puikiai papildo kebabus.
  • Jogurtinis padažas: pasigaminkite tzatziki stiliaus padažą, kad suteiktumėte gaivios kreminės tekstūros.
  • Gėrimų deriniai: gaivus raudonas vynas ar pilsnerio alus puikiai tinka; nealkoholinis variantas – mėtų limonadas.
Ant grotelių kepti maltos mėsos ir daržovių kebabai

Ant grotelių kepti maltos mėsos ir daržovių kebabai

Karolina Puodžiūtė
Šis receptas idealiai tinka kepsnių vakarėliams, savaitgalio vakarienėms ar neformaliems susibūrimams!
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 35 minutes
Virimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 50 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Pienas

Ingredientai
  

Kebabams (8–10 iešmų):

Žolelių padažui:

Raudonųjų svogūnų salotoms:

Paruošimas
 

Paruoškite mėsos mišinį:

  • Dideliame dubenyje sumaišykite 600 g maltos mėsos su smulkiai pjaustytais pievagrybiais, svogūnais, paprika ir česnaku. Pagardinkite druska ir citrinpipiriais.
  • Atsargiai įmaišykite pjaustytus žaliuosius svogūnus ir krapus, stengdamiesi per daug neminkyti mėsos, kad iškepta ji išliktų minkšta.

Formuokite kebabų paplotėlius:

  • Mėsos mišinį padalykite į 8–10 lygių porcijų (maždaug 60–75 g kiekviena). Kiekvieną porciją suformuokite į pailgą paplotėlį, maždaug dviejų pirštų storio.
  • Į kiekvieno paplotėlio centrą įspauskite nedidelį sūrio kubelį, tada užlenkite mėsą aplink sūrį, vėl suformuodami paplotėlį, kad sūris būtų visiškai uždengtas.
  • Perverkite išmirkytą medinį arba metalinį iešmą per paplotėlio ilgį, švelniai prispausdami mėsą prie iešmo, kad laikytųsi.

Įkaitinkite groteles arba keptuvę:

  • Įkaitinkite elektrines groteles, kepsninę arba didelę sunkią keptuvę ant vidutinės-aukštos kaitros. Groteles arba keptuvę patepkite trupučiu aliejaus, kad mėsa nepriliptų.

Kepkite kebabus:

  • Dėkite suvertus paplotėlius ant įkaitintų grotelių ar keptuvės.
  • Kepkite 5–6 minutes pirmąją pusę, nejudindami, kol susidarys auksinė plutelė.
  • Apverskite kiekvieną iešmą ir kepkite dar 5–6 minutes, kol vidinė temperatūra pasieks 70 °C, o sūris išsilydys.
    Ant grotelių kepti maltos mėsos ir daržovių kebabai

Paruoškite žolelių padažą:

  • Kol kebabai kepa, mažame dubenėlyje sumaišykite pomidorų padažą, smulkintas petražoles, citrinos sultis, žiupsnelį citrinpipirių ir druską pagal skonį. Laikykite šaldytuve iki patiekimo.

Paruoškite raudonųjų svogūnų salotas:

  • Dubenyje sumaišykite plonai pjaustytus raudonuosius svogūnus su citrinos sultimis, linų sėmenų aliejumi, druska ir pipirais.
  • Švelniai išmaišykite, tada įmaišykite smulkintas petražoles. Palikite 5 minutes pastovėti, kad svogūnų skonis sušvelnėtų.

Patiekite:

  • Sudėkite keptus kebabus ant lėkštės šalia dubenėlių su padažų ir raudonųjų svogūnų salotomis.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitą mėsą? Taip, galite naudoti bet kokios rūšies maltą mėsą – jautieną, avieną, kiaulieną, vištieną ar net jų mišinį. Liesesnė mėsa sumažins riebalų kiekį, bet gali būti mažiau sultinga.
  2. Kuo pakeisti linų sėmenų aliejų salotose? Galite naudoti ypač tyrą alyvuogių aliejų arba vynuogių sėklų aliejų, kurie taip pat suteiks švelnų skonį.
  3. Ar galima kepti kebabus orkaitėje? Taip, kepkite 200 °C orkaitėje ant grotelių apie 15–20 minučių, apversdami pusiaukelėje, kol pasieks 70 °C vidinę temperatūrą.
  4. Kaip ilgai galima laikyti paruoštus kebabus? Šaldytuve kebabai išsilaiko iki 3 dienų. Prieš patiekdami pašildykite orkaitėje arba keptuvėje, kad išliktų traškūs.
  5. Ar galima užšaldyti kebabus? Taip, suformuotus, bet nekeptus kebabus galite užšaldyti ant iešmų. Atšildykite šaldytuve per naktį prieš kepdami.

Maistinė vertė

Kalorijos: 250kcalAngliavandeniai: 2gBaltymai: 18gRiebalai: 18gNatris: 350mgSkaidulos: 0.5g
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų