
Receptai
Ant grotelių kepti maltos mėsos ir daržovių kebabai
Publikuota:
Šie kvapnūs ant grotelių kepti kebabai – tikra skonių šventė! 😍 Maltos mėsos kišenėlės, pripildytos pievagrybiais, saldžiomis paprikomis ir aromatingais svogūnais, suveriamos ant iešmų, kad būtų lengva kepti ir patiekti.
Traškus apskrudimas iš išorės slepia sultingą ir minkštą vidų, o ryškus žolelėmis pagardintas kečupas su citrinpipiriais ir krapais suteikia pikantišką poskonį. 🌿 Prie kebabų patiekiamos gaivios svogūnų salotos su linų sėmenų aliejumi ir petražolėmis – jos puikiai subalansuoja turtingą mėsos skonį.
Patiekimo pasiūlymai:
- Krakmolingas garnyras: patiekite su virtais ryžiais, kuskusu arba šiltais paplotėliais.
- Daržovių garnyrai: kepti cukinijų, baklažanų arba paprastos agurkų ir pomidorų salotos puikiai papildo kebabus.
- Jogurtinis padažas: pasigaminkite tzatziki stiliaus padažą, kad suteiktumėte gaivios kreminės tekstūros.
- Gėrimų deriniai: gaivus raudonas vynas ar pilsnerio alus puikiai tinka; nealkoholinis variantas – mėtų limonadas.

Ant grotelių kepti maltos mėsos ir daržovių kebabai
Šis receptas idealiai tinka kepsnių vakarėliams, savaitgalio vakarienėms ar neformaliems susibūrimams!
Ingredientai
Kebabams (8–10 iešmų):
- 600 g Mėsos faršas - jautiena, aviena, kiauliena arba mišinys
- 3 vnt. Pievagrybiai - smulkiai supjaustyti
- 2 vnt. Svogūnai - smulkiai supjaustyti
- 1 vnt. Paprika - supjaustyta kubeliais
- 4 skiltelės Česnakai - smulkinta
- 1 pundelis Žalieji svogūnai - laiškai
- ½ pundelis Krapai - smulkinti
- 100 g Sūris - mocarela arba čederis (supjaustytas mažais kubeliais)
- 2 v.š. Augalinis aliejus - kepimui
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Iešmai - mediniai arba metaliniai (jei mediniai, išmirkyti vandenyje)
Žolelių padažui:
- 200 ml Pomidorų padažas
- ½ pundelis Petražolės - smulkintos
- 1 v.š. Citrinos sultys
- 1 žiupsnelis Citrinpipiriai
- Druska - pagal skonį
Raudonųjų svogūnų salotoms:
- 2 vnt. Raudonieji svogūnai - plonai supjaustyti
- 1 vnt. Citrinos sultys - iš 1 citrinos
- 1 v.š. Linų sėmenų aliejus - arba ypač tyras alyvuogių aliejus
- ½ pudelis Petražolės - smulkintos
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
Paruoškite mėsos mišinį:
- Dideliame dubenyje sumaišykite 600 g maltos mėsos su smulkiai pjaustytais pievagrybiais, svogūnais, paprika ir česnaku. Pagardinkite druska ir citrinpipiriais.
- Atsargiai įmaišykite pjaustytus žaliuosius svogūnus ir krapus, stengdamiesi per daug neminkyti mėsos, kad iškepta ji išliktų minkšta.
Formuokite kebabų paplotėlius:
- Mėsos mišinį padalykite į 8–10 lygių porcijų (maždaug 60–75 g kiekviena). Kiekvieną porciją suformuokite į pailgą paplotėlį, maždaug dviejų pirštų storio.
- Į kiekvieno paplotėlio centrą įspauskite nedidelį sūrio kubelį, tada užlenkite mėsą aplink sūrį, vėl suformuodami paplotėlį, kad sūris būtų visiškai uždengtas.
- Perverkite išmirkytą medinį arba metalinį iešmą per paplotėlio ilgį, švelniai prispausdami mėsą prie iešmo, kad laikytųsi.
Įkaitinkite groteles arba keptuvę:
- Įkaitinkite elektrines groteles, kepsninę arba didelę sunkią keptuvę ant vidutinės-aukštos kaitros. Groteles arba keptuvę patepkite trupučiu aliejaus, kad mėsa nepriliptų.
Kepkite kebabus:
- Dėkite suvertus paplotėlius ant įkaitintų grotelių ar keptuvės.
- Kepkite 5–6 minutes pirmąją pusę, nejudindami, kol susidarys auksinė plutelė.
- Apverskite kiekvieną iešmą ir kepkite dar 5–6 minutes, kol vidinė temperatūra pasieks 70 °C, o sūris išsilydys.
Paruoškite žolelių padažą:
- Kol kebabai kepa, mažame dubenėlyje sumaišykite pomidorų padažą, smulkintas petražoles, citrinos sultis, žiupsnelį citrinpipirių ir druską pagal skonį. Laikykite šaldytuve iki patiekimo.
Paruoškite raudonųjų svogūnų salotas:
- Dubenyje sumaišykite plonai pjaustytus raudonuosius svogūnus su citrinos sultimis, linų sėmenų aliejumi, druska ir pipirais.
- Švelniai išmaišykite, tada įmaišykite smulkintas petražoles. Palikite 5 minutes pastovėti, kad svogūnų skonis sušvelnėtų.
Patiekite:
- Sudėkite keptus kebabus ant lėkštės šalia dubenėlių su padažų ir raudonųjų svogūnų salotomis.
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitą mėsą? Taip, galite naudoti bet kokios rūšies maltą mėsą – jautieną, avieną, kiaulieną, vištieną ar net jų mišinį. Liesesnė mėsa sumažins riebalų kiekį, bet gali būti mažiau sultinga.
- Kuo pakeisti linų sėmenų aliejų salotose? Galite naudoti ypač tyrą alyvuogių aliejų arba vynuogių sėklų aliejų, kurie taip pat suteiks švelnų skonį.
- Ar galima kepti kebabus orkaitėje? Taip, kepkite 200 °C orkaitėje ant grotelių apie 15–20 minučių, apversdami pusiaukelėje, kol pasieks 70 °C vidinę temperatūrą.
- Kaip ilgai galima laikyti paruoštus kebabus? Šaldytuve kebabai išsilaiko iki 3 dienų. Prieš patiekdami pašildykite orkaitėje arba keptuvėje, kad išliktų traškūs.
- Ar galima užšaldyti kebabus? Taip, suformuotus, bet nekeptus kebabus galite užšaldyti ant iešmų. Atšildykite šaldytuve per naktį prieš kepdami.
Maistinė vertė
Kalorijos: 250kcalAngliavandeniai: 2gBaltymai: 18gRiebalai: 18gNatris: 350mgSkaidulos: 0.5g

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
