Mus rasite
Apelsinų duonos receptas
Apelsinų duonos receptas @būvis.lt

Receptai

Apelsinų duona

Šios skanios, linksmos apelsinų duonos riekelė tikrai praskaidrins jūsų dieną.

Kadangi iki pavasario dar daug savaičių, norisi ką nors šilto ir linksmo. Man labai patiko Vaisinė duona, kurią gaminau šiek tiek seniau, todėl nusprendžiau pagaminti dar vieną duoną iš citrusinių vaisių – šį kartą nusprendžiau naudoti apelsiną.

Apelsinų duonos kepaliukai

Apelsinų duonos receptas

Karolina Puodžiūtė
Riekelė šios skanios duonos puikiai tiks ryte prie kavos ar arbatos puodelio arba bet kuriuo paros metu, kai trokštate šiek tiek saulės.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 35 minutes
Papildomas laikas15 minutes
Bendras laikas 1 hour 10 minutes
Kategorija Duona, Keksai
Porcijos 5 asmenims

Įrankiai

Plaktuvas
Kepimo forma
Reklama

Ingredientai:
  

Glazūrai:

Paruošimas:
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Lengvai sutepkite tris (3) 12 cm x 8 cm kepimo formas.
  • Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų iki vientisos masės.
  • Įpilkite augalinio aliejaus ir vanilės ir plakite iki vientisos masės.
  • Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, apelsino žievelę, kepimo miltelius, soda ir druską.
  • Miltų mišinį pakaitomis su grietine suberkite į kiaušinių mišinį, 3 kartus įmaišius miltų ir 2 kartus grietinės, pradedant ir baigiant miltų mišiniu, po kiekvieno įpylimo gerai išmaišant.
  • Supilkite apelsinų sultis, išmaišykite.
  • Šaukštu supilkite tešlą į riebalais išteptas kepimo formas, užpildydami kiekvieną formą maždaug ¾. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 28-32 minutes arba tol, kol į kepalo vidurį įdėtas dantų krapštukas bus švarus.
  • Atvėsinkite kepaliukus ant grotelių 10 minučių.
  • Išimkite kepalus iš formų, padėkite ant grotelių ir pilnai atvėsinkite.
  • Glajui pagaminti išplakite 4 arbatinius šaukštelius apelsinų sulčių su cukraus pudra; po šaukštą palaipsniui įpilant cukraus.
  • Mentele tolygiai paskirstykite glaistą.
    Apelsinų duonos kepaliukai
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų