
Arabiškos salotos su avinžirniais
Arabiška virtuvė mane žavi. Jos patiekalai gaminami paprastai, prieskoniai ir pagardai sureguliuoti maksimaliai. Patiekalai yra prieinami, sveiki, sotūs ir garantuotai skanūs.Šias salotas galima ruošti ne tik su avinžirniais, bet ir su pupelėmis. Nors jas paruošti paprasta, jos atrodo gerai ir yra nuostabiai gaivios.
Ingredients
- 150 g Avinžirniai
- 4 vnt. Pomidorai
- 3 vnt. Agurkai
- ½ vnt. Svogūnai
- ½ vnt. Raudonieji svogūnai
- 1 vnt. Paprika
Užpilas:
- Alyvuogių aliejus
- Citrinos sultys
- Česnakai
- Raudonėlis
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Instructions
- Avinžirnius nuplaukite ir porai valandų pamerkite į šaltą vandenį. Tada dar kartą gerai nuplaukite ir virkite, kol suminkštės. Ar avinžirniai išvire galite patikrinti sutraiškius juos pirštais.
- Kubeliais supjaustykite pomidorus, agurkus ir papriką.
- Smulkiai supjaustykite raudonąjį ir paprastą svogūną.
- Į paruoštus ir atvėsintus avinžirnius suberkite svogūnus, pomidorus, agurkus ir pipriką.
- Salotas pagardinkite alyvuogių aliejaus užpilu su citrinos sultimis, česnaku (išspaustas) ir kitais ingredientais, išmaišykite ir patiekite iš karto.
Video


Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!