![Aštri lašiša su keptais ryžiais](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2024/02/astri-lasisa-su-keptais-ryziais.jpg)
Receptai
Aštri lašiša su keptais ryžiais
Publikuota:
![Paruošta aštri lašiša su ryžiais azijietiškai](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2024/02/pagaminta-astri-lasisa-su-keptais-ryziais-300x300.jpg)
Aštrios lašišos receptas
Tikriausiai ne daugelis žino, kad prieš 6-7 metus dirbau Japoniškame restorane, ten išmokau labai daug įvairių Azijos patiekalų, susukti sušius, išpjaustyti didžiules lašišas, išvirti gardžias sriubas ir t.t dirbau su Tailandiete ,iš kurios išmokau daug skanių patiekalų. Vienas iš jų kepti ryžiai! Svarbiausia taisyklė gaminant keptus ryžius - jie turi būti vakaryksčiai!Pastovėję ryžiai tampa biresni, o to ir reikia šiame patiekale. Viskas labai paprasta, juos patiekti galite su kuo tik norite, vištiena su Teryaki padažu, žuvimi, ar net plešyta kiauliena. Aš patiekiau su aštria lašiša. Tie, kurie nemėgsta aštrumo šiame patiekale gali nedėti čili pipirų, tai tikrai nepakeis skonio drąstiškai.
Reklama
Reklama
Ingredientai:
- 2 pak. Ryžiai - geriausiai išvirti iš vakaro
- 1 vnt. Morkos
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 skiltelė Česnakai
- 1 sauja Žalieji svogūnai
- 1 sauja Žalieji žirneliai
- 2 v.š. Sojos padažas - + 1 a.š.
- 3 v.š. Teryaki padažas
- 1 vnt. Čili pipiras
- Lašiša - keli gabaliukai
- 1 a.š. Malta paprika
- 1 v.š. Sriracha - aštrus padažas
- Juodieji pipirai
Paruošimas:
- Pirmiausia pasimarinuokite lašišą. Aš ją marinuoju labai paprastai, sumaišau su aštriu padažu, soja, pipirais , bei paprikos milteliais. Palieku pastovėti 30min.
- Smulkiai kūbeliais supjaustykite morką ir svogūną. Česnaką taippat susmulkinkite. Jei norite aštriau įpjaustykite ir pusė čili pipiro.
- Šiam patiekalui geriausia naudoti WOK keptuvę, bet jei neturite ne bėda. Galite naudoti gilesnę keptuvę. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite šiektiek aliejaus. Suberkite morkas ir svogūnus, pakepinkite kol suminkštės (labai smarkiai nereikia kepti, turi išlikti šiektiek traškumo morkose), tada sudėkite česnaką ir žaliuosius žirnelius ir čili pipirus, pakepkite apie 3min. Tada suberkite virtus ryžius, supilkite soją ir Teryaki padažą ir viską gerai pakepkite apie 3minutes. Tada suberkite svogūno laiškus ir likusius čili pipirus, jei norisi dar aštrumo. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite paiilsėti apie 5minutes uždengus dangtį.
- Lašišą aš kepiau keptuvėje, bet jūs galite kepti orkaitėje ar karšto oro grūzdintuvėje. Kepiau po 4 min. iš abiejų pusių. Patiekiau su aštriu padažu. Labai tiko jis čia! O kas nemėgsta aštriai gali pamarinuoti lašišą sojosnir Teryaki padaže. Tikrai patiks! Skanaus!
Reklama
![](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2024/03/mitybos-palanas1.jpg)
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
![](https://buvis.lt/wp-content/uploads/2023/10/logo-buvis.png)