Mus rasite
Patiekalas iš kopūsto ir faršo
Patiekalas iš kopūsto ir faršo

Receptai

Atradau naują receptą su faršu ir kopūstu: skaniau nei balandėliai, bet daug paprasčiau

Šis patiekalas man tapo tikru atradimu – kodėl anksčiau taip negaminau? Jis puikiai tinka pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui – atrodo įspūdingai, o skonis dar geresnis!

Atradau naują receptą su faršu ir kopūstu: skaniau nei balandėliai, bet daug paprasčiau

Karolina Puodžiūtė
Šiandien pasidalinsiu labai originaliu ir skaniu receptu su kopūstu ir faršu. Beje, jį galima pritaikyti ir sveikesnei mitybai. O jei norite vegetariškos versijos – vietoj faršo naudokite ryžius su daržovėmis.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 40 minutes
Virimo laikas 1 hour
Bendras laikas 1 hour 40 minutes
Porcijos 6 asmenims

Ingredientai
  

Paruošimas
 

Kopūsto paruošimas:

  • Nuimkite kopūsto lapus taip, kaip darytumėte balandėliams. Patogiausia tai padaryti mikrobangų krosnelėje (arba kitu jums žinomu būdu).

Įdaro ruošimas:

  • Faršą sumaišykite su išplautais, nevirti ryžiais.
  • Smulkiai sukapokite česnaką, morką sutarkuokite.
  • Svogūną ir papriką supjaustykite mažais gabaliukais.
  • Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais.
  • Pagardinkite prieskoniais, įpilkite pusę sultinio (likusią dalį naudosime vėliau).
  • Viską gerai išmaišykite.

Formavimas:

  • 26 cm skersmens kepimo formą patepkite aliejumi.
  • Dėkite kopūsto lapus taip, kad jie išsikištų už formos kraštų. Dugną išklokite 2 sluoksniais kopūstų.
  • Įdėkite pusę įdaro, užpilkite dalimi likusio sultinio.
  • Uždenkite kopūsto lapais.
  • Sudėkite likusį faršą, paspauskite šaukštu.
  • Supilkite likusį sultinį ir užlenkite kabančius likusius lapus ant viršaus.
  • Gauta forma primins „pyragą“.

Kepimas:

  • Paviršių patepkite aliejumi ir uždenkite folija.
  • Kepkite 190 °C orkaitėje apie 50 min.
  • Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 min., kad gražiai apskrustų.
  • Iškepus nupilkite skystį, laikydami pyragą lėkšte.
    Patiekite karštą arba šiltą – skonis puikus ir kitą dieną!

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Ar galima naudoti kitą faršą? Taip, tinka vištienos, kiaulienos ar net augalinis faršas.
  • Ar ryžius reikia išvirti prieš dedant? Ne, jie dedami žali, tik gerai išplauti.
  • Kuo galima pakeisti pomidorus? Galima naudoti konservuotus pomidorus arba pomidorų tyrę.
  • Ar galima kepti be folijos? Galima, bet patiekalas gali išsausėti – folija padeda išlaikyti drėgmę.
  • Ar tinka šaldytas kopūstas? Taip, tik prieš naudojimą jį reikia atšildyti ir nusausinti.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų