Receptai
Aviečių desertas su kefyru
Tai mano vaikystės desertas. Mano mama niekada nebuvo labai gera virėja ar kepėja. Ji buvo tiesiog nuostabi tarybinių laikų moteris, kuri sugebėdavo iš kirvio išvirti košę, ar kitaip tariant, iš nieko padaryti puotą. Žinoma, visi tie patiekalai buvo gaminami vos ne pas visas tų laikų šeimyninkes. O desertai irgi buvo labai pagal madą. Pavyzdžiui kiaulienos kepsniai su svogūnais ir sūriu, kepti orkaitėje. Arba medaus tortas. Mes, vaikai, eidami su tėvais pas jų draugus į svečius, praktiškai jau žinodavome meniu mintinai, tik vasaros gėrybių sezonas įmaišydavo savo spalvų. Kai galėdavo iš savo sodų gėrybių sukurti vieną ar kitą mažą šedevrą. Eidami į vieną ar kitą tėvų ir jų draugų balių spėliodavome, kas bus ant stalo. Dažniausiai pusę meniu atspėdavome.
Jeigu nuoširdžiai, tai aš tikrai žaviuosi tomis moterimis, mamomis, šeimininkėmis, ir jų fantazijomis. Jų sugebėjimu iš lupų į lūpas dalintis receptais, adaptuoti receptines knygas pagal turimus produktus. Net ir šiandien aš gaminu pagal mamos suteiktą patirtį įvairiausius patiekalus. Vieni jų ypatingesni, kiti paprastesni, bet kefyrinis desertas yra kažkas tokio!
Aviečių desertas su kefyru
Ingredientai:
Paruošimas:
- Želatiną ištirpinkite vandenyje.
- Kuršėnų vyniotinį supjaustykite riekelėmis ir dar padalinkite pusiau. Išklokite jomis formos dugną. Sudėkite dalį uogų.
- Kefyre ištirpinkite cukrų. Sumaišykite su vandenyje ištirpinta želatina (su visu vandeniu). Užpilkite ant formoje sudėliotų vyniotinio gabalėlių ir uogų. Sudėkite likusias uogas ir Kuršėnų vyniotinio gabalėlius. Šiek tiek paspauskite, kad viskas panirtų po kefyru.
- Įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 4-6 valadoms, o geriausiai per naktį.