Mus rasite
Aviečių desertas su kefyru
Aviečių deserto receptas su kefyru @būvis.lt

Receptai

Aviečių desertas su kefyru

Tai mano vaikystės desertas. Mano mama niekada nebuvo labai gera virėja ar kepėja. Ji buvo tiesiog nuostabi tarybinių laikų moteris, kuri sugebėdavo iš kirvio išvirti košę, ar kitaip tariant, iš nieko padaryti puotą. Žinoma, visi tie patiekalai buvo gaminami vos ne pas visas tų laikų šeimyninkes. O desertai irgi buvo labai pagal madą. Pavyzdžiui kiaulienos kepsniai su svogūnais ir sūriu, kepti orkaitėje. Arba medaus tortas. Mes, vaikai, eidami su tėvais pas jų draugus į svečius, praktiškai jau žinodavome meniu mintinai, tik vasaros gėrybių sezonas įmaišydavo savo spalvų. Kai galėdavo iš savo sodų gėrybių sukurti vieną ar kitą mažą šedevrą. Eidami į vieną ar kitą tėvų ir jų draugų balių spėliodavome, kas bus ant stalo. Dažniausiai pusę meniu atspėdavome.

Jeigu nuoširdžiai, tai aš tikrai žaviuosi tomis moterimis, mamomis, šeimininkėmis, ir jų fantazijomis. Jų sugebėjimu iš lupų į lūpas dalintis receptais, adaptuoti receptines knygas pagal turimus produktus. Net ir šiandien aš gaminu pagal mamos suteiktą patirtį įvairiausius patiekalus. Vieni jų ypatingesni, kiti paprastesni, bet kefyrinis desertas yra kažkas tokio!

Aviečių deserto receptas su kefyru

Aviečių desertas su kefyru

Karolina Puodžiūtė
Jis neriebus, vaisinis, varškinis ir net biskvitinis. Beje, biskvitą arba Kuršėnų vyniotinį pilnai galima pakeisti sausainiais, juos sulaužant gabalėliais. Kiekvieną vasarą aš jį gaminu ir visada jis yra mūsų šeimos vasaros desertų topas.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 10 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Bendras laikas 20 minutes
Kategorija Desertai
Porcijos 8 asmenims
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Želatiną ištirpinkite vandenyje.
  • Kuršėnų vyniotinį supjaustykite riekelėmis ir dar padalinkite pusiau. Išklokite jomis formos dugną. Sudėkite dalį uogų.
  • Kefyre ištirpinkite cukrų. Sumaišykite su vandenyje ištirpinta želatina (su visu vandeniu). Užpilkite ant formoje sudėliotų vyniotinio gabalėlių ir uogų. Sudėkite likusias uogas ir Kuršėnų vyniotinio gabalėlius. Šiek tiek paspauskite, kad viskas panirtų po kefyru.
  • Įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 4-6 valadoms, o geriausiai per naktį.
    Aviečių deserto receptas su kefyru
Reklama

Pastabos

Labai gaivus ir lengvas desertas.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų