Turbūt nesumeluosiu pasakydama, kad Tom Yom sriuba yra populiariausias tailandietiškas patiekalas.

Azijietiškos vištienos sriubos receptas su kariu
Ši sriuba yra tikras delikatesas, išsiskiriantis savi unikaliu skoniu. Tom Yum sriuba žavi savo aštrumu, šviežumu ir įdomiu prieskonių deriniu. Ji tikrai sužadins Jūsų skonio receptorius ir privers jos norėti dar ir dar.
Ingredientai
- 1 vnt. Vištienos krūtinėlė
- 400 ml Kokosų pienas
- 0,7 l Daržovių sultinys
- 1 v.š. Karis
- 1½ v.š. Tom Yom pasta
- ½ pak. Azijietiškas daržovių mišinys
- 1 sauja Shitake grybai - (džiovinti) galite keisti į pievagrybius
- 1 vnt. Aitrioji paprika - nedidelė
- 100 g Ryžių makaronai
- 1 v.š. Sojos padažas
- Laimas
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas
- Vištieną supjaustome kubeliais, apibarstykite kario prieskoniais, išmaišykite ir palikite vištieną pasimarinuoti.
- Grybus ir makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotes.
- Puode storu dugnu arba Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite Tom Yom pastą, sudėkite vištieną, kelias minutes pakepinkite. Po to supilkite karštą sultinį, kokosų pieną, sojų padažą, daržoves, smulkintus grybus, aitriąją papriką ir virkite apie 10 min.
- Sriubą patiekite su paruoštais makaronais, kalendros lapeliais ir žaliosios citrinos ketvirčiais.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!