Receptai
Bulvių kotletai su parmezanu ir žolelėmis
Publikuota:
Šie traškūs bulvių kotletai – tai nuostabus paprastų ingredientų derinys, kuris kartu sukuria sotų ir aromatingą patiekalą. Tarkuotos bulvės ir morkos yra minkštas ir švelnus pagrindas, o parmezano sūris ir žolelės suteikia gaivaus skonio. Apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti iki traškumo, šie kotletai tikrai patiks visiems.
Bulvių kotletai su parmezanu ir žolelėmis
Šiuos bulvių kotletus lengva pagaminti ir jie yra neįtikėtinai universalūs, todėl puikiai tinka greitai vakarienei ar skaniam užkandžiui. Nesvarbu, ar ieškote lengvos vakarienės, ar užkandžio su draugais, šie kotletukai - gardus pasirinkimas.
Reklama
Ingredientai:
- 200 g Bulvės
- 1 vnt. Svogūnai
- 50 g Morkos
- 3 vnt. Kiaušiniai
- 2 v.š. Kvietiniai miltai
- 30 g Parmezanas
- 10 g Petražolės
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Džiuvesėliai - paniruotei
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas:
Paruoškite bulvių mišinį:
- Bulves nuvalykite, sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į dubenį. Sudėkite pjaustytą svogūną, tarkuotą morką, parmezaną ir kapotas petražoles. Viską gerai išmaišykite.
- Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius ir pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kiaušinių mišinį supilkite į dubenį su bulvių mišiniu.
- Į mišinį suberkite miltus ir išmaišykite, kol susimaišys. Mišinys turi būti pakankamai lipnus, kad laikytųsi kartu. Jei jis per drėgnas, įberkite dar šiek tiek miltų.
- Iš mišinio suformuokite nedidelius kotletukus arba paplotėlius ir kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose.
Video
Reklama
Pastabos
Bulvės:
Kad bulvės iškeptų tolygiai ir greitai, naudokite smulkią tarką. Iš tarkuotų bulvių išspauskite drėgmės perteklių.Sūris:
Parmezanas suteikia sodraus skonio, tačiau jį galite pakeisti bet kokiu norimu kietuoju sūriu, pavyzdžiui, čederiu ar pekorinu.Aliejus:
Alyvuogių aliejaus ir augalinio aliejaus mišinys suteikia kepiniams malonaus skonio ir kartu užtikrina, kad jie iškeps tobulai iki auksinės spalvos.Maistingumas
Kalorijos: 250kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 7gRiebalai: 15gNatris: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 2g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!