
Receptai
Bulvių kukuliukai su grybų padažu
Sužinosite: Išskleisti
Vaikystėje mano mama gamindavo tokius kukuliukus vakarienei, bet paprastai pateikdavo su grietinės ir sviesto padažu. Būdavo tikrai labai skanu! Šį kartą aš gaminau šiuos kukuliukus su grybų padažu ir tai buvo taip pat skanu net ir mano vyrui.

Bulvių kukuliukai su grybų padažu
Ingredientai:
Kukuliams
- 1 kg Bulvės virtų ir trintų arba maltų
- 150 g Bulvių krakmolas
- 1 vnt. Kiaušiniai
- Druska pagal skonį
- Baltieji pipirai pagal skonį
Grybų padažui
- 400 g Grybai
- 1 vnt. Svogūnai
- 200 ml Grietinėlė
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
- Lauro lapas pagal skonį
- Krapai pagal skonį
- Alyvuogių aliejus
Paruošimas:
- Maltas bulves sumaišome su kiaušiniu, krakmolu, druska ir pipirais. Gauname tešlą. Rankas sudrėkiname vandeniu ir formuojame mažus apvalius kamuoliukus, kuriuos suplojame rankomis, arba galite su pirštu įspausti duobutę. Užviriname didelį puodą sūdyto vandens ir sumetame kukuliukus. Kai vanduo vėl užverda, paverdame 2-3 minutes ir tada jau išimame kukuliukus.
Gaminame padažą
- Susmulkiname svogūną ir grybus. Keptuvę įkaitiname su trupučiu aliejaus, sudedame grybus ir kepame kol grybai iškeps ir bus šviesiai rusvi, apie 15 min. Tada sudedame svogūnus ir pakepame kol jie suminkštės. Pagardiname druska ir pipirais, lauro lapu, supilame grietinėlę. Patroškiname 2-3 min. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite šiek tiek pieno arba vandens.
- Bulvių kukuliukus sudedame į didelį indą ir užpilame padažu. Apiberiame smulkintais krapais arba petražolėm. Skanaus!