Cukinijos yra mažai kaloringos, jose gausu vitamino C, vitamino A ir antioksidantų.

Cukinijų blynai su malta mėsa
Imu 2 cukinijas ir šiek tiek maltos mėsos. Įprastų bulvinių blynų nebekepu: kai būna sezonas, naudoju tik šį receptą. Išmokime gaminti bulvinius blynus ne tik iš bulvių, bet ir iš cukinijų.
Ingredientai:
- 2 vnt. Cukinijos
- 2 vnt. Bulvės
- 1 vnt. Morkos
- 5 v.š. Kvietiniai miltai
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 300 g Maltos kiaulienos
- 2 skiltelės Česnakai
- 1 pundelis Petražolės
- ½ a.š. Druska
Paruošimas:
- Nuimkite cukinijų kotelius ir susmulkinkite stambia tarka. Cukinijų masę pasūdyti, išmaišyti ir palikti 10 min.
- Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Iš bulvių ir cukinijų išspauskite sultis. Smulkiai nuluptas morkas sutarkuokite ir sudėkite į dubenį su moliūgų ir bulvių mišiniu.
- Į daržovių mišinį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
- Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite tešlą bulviniams blynams.
- Į maltą mėsą įdėkite porą skiltelių česnako ir susmulkintų petražolių. Taip pat į mėsą reikėtų įberti mėgstamų prieskonių ir druskos pagal skonį.
- Į keptuvę su karštu augaliniu aliejumi po šaukštą dėkite nedidelius tešlos blynelius. Iš faršo rankomis formuojame nedidelius kotletukus ir dedame ant kiekvieno blynelio.
- Tada tešlą dėkite ant faršo ir sandariai uždarykite įdarą į vidų. Kepkite blynus iš kiekvienos pusės 5-7 minutes ant vidutinės ugnies po dangčiu.
- Tokius blynus galite gaminti ir be mėsos, tada tešlą tiesiog sudėkite į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!