Mus rasite
Cukinijų blyneliai su žaliaisiais svogūnais
Švelnaus skonio cukinijų blyneliai

Receptai

Cukinijų blyneliai su žaliaisiais svogūnais

Cukinijų blyneliai yra naudingi, nes cukinijos yra mažai kaloringos ir turi daug maistinių medžiagų. Jos aprūpina organizmą vitaminais A ir C, kurie stiprina imunitetą, bei kalciu ir kaliu, kurie palaiko sveikus kaulus ir širdį. Be to, cukinijos yra gausios skaidulų, padedančių gerinti virškinimą ir mažinti cholesterolio lygį.

Cukinijų blyneliai su žaliaisiais svogūnais

Cukinijų blyneliai su žaliaisiais svogūnais

Karolina Puodžiūtė
Šie švelnūs cukinijų blyneliai yra puikūs tiek karšti, tiek šalti. Jie yra lengvai paruošiami ir gali būti patiekiami su grietine arba bet kuriuo kitu mėgstamu padažu. Tai puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą, o blynelių tekstūra ir skonis patiks visai šeimai. Puikiai tinka kaip užkandis, pietūs ar lengva vakarienė.
4 | 1 įvertinimas
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Nulupkite cukinijas ir sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite su šaukšteliu druskos ir palikite 10–15 minučių, kad išsiskirtų sultys. Išspauskite, kad pašalintumėte skystį.
  • Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Kiaušinius lengvai suplakite šakute. Įdėkite į dubenį su cukinijomis ir gerai išmaišykite.
  • Persijokite miltus ir sumaišykite juos su likusia druska, kepimo milteliais ir pipirais. Supilkite į dubenį su kitais ingredientais ir išmaišykite.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę ir šiek tiek suplokite. Kepkite po 3–4 minutes iš abiejų pusių, kol blyneliai taps auksinės spalvos.
  • Iškepusius cukinijų blynelius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai
  1. Ar galima naudoti kitokias daržoves vietoje cukinijų. Taip, galite naudoti moliūgus, morkas arba bulves. Kiekviena daržovė suteiks skirtingą skonį ir tekstūrą.
  2. Ar galiu blynelius kepti orkaitėje vietoje keptuvės? Taip, galite kepti 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes, kol blyneliai taps auksinės spalvos. Prieš tai rekomenduojama patepti juos šiek tiek aliejumi.
  3. Kaip laikyti likusius blynelius? Likusius blynelius laikykite šaldytuve iki 2 dienų. Prieš valgant, galite pašildyti keptuvėje arba orkaitėje.
  4. Ar galima į tešlą pridėti sūrio? Taip, į tešlą galite įberti tarkuoto kietojo sūrio, pavyzdžiui, parmezano, kad blyneliai būtų dar sotesni ir skanesni.
  5. Kokius padažus rekomenduojama naudoti su šiais blyneliais? Puikiai tinka grietinė, jogurtas su česnaku, pesto padažas arba jogurto ir citrinos sulčių mišinys.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų