
Cukinijų, morkų ir svogūnų blynai
Šiuose greitų ir maistingų pusryčių blynuose naudojami paprasti ingredientai – cukinijos, morkos, svogūnai, kiaušinis ir pienas. Juos lengva paruošti, todėl tai puikus pasirinkimas ryto pasistiprinimui.
Ingredientai
- 50 g Morkos - tarkuotos
- 1 vnt. Cukinijos - tarkuotos
- 1 vnt. Svogūnai - supjaustykite plonomis juostelėmis
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 100 ml Pienas
Paruošimas
Paruoškite daržoves:
- Nuplaukite ir nuvalykite morkas. Sutarkuokite stambia tarka.
- Nuplaukite cukinijas ir taip pat sutarkuokite, palikdami odelę papildomoms skaiduloms.
- Nuvalykite ir smulkiai juostelėmis supjaustykite svogūną.
Kepkite daržoves:
- Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Jei norite, galite įpilti nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus arba sviesto.
- Į keptuvę sudėkite susmulkintą morką, cukiniją ir pjaustytą svogūną. Troškinkite apie 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol daržovės suminkštės, o svogūnai taps skaidrūs.
Paruoškite kiaušinių mišinį:
- Nedideliame dubenyje išplakite kiaušinį su pienu, kol gerai susimaišys. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų, kad pagerintumėte skonį.
Užpilame mišinį:
- Kiaušinių ir pieno mišinį užpilkite ant keptuvėje keptomis daržovėmis. Švelniai išmaišykite, kad gerai susimaišytų.
- Sumažinkite ugnį iki minimumo ir uždenkite keptuvę. Leiskite kepti apie 6–8 minutes arba tol, kol kiaušinių mišinys sustings ir taps švelniai auksinės spalvos.
Patiekite:
- Kai kiaušinis iškeps ir daržovės suminkštės, nukelkite keptuvę nuo ugnies.
- Patiekite karštą. Galite papuošti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar laiškiniais česnakais, kad gautumėte papildomo skonio ir spalvos.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!