Mus rasite
Paruošta daržovių sriuba su kukuliais
Paruošta daržovių sriuba su kukuliais

Receptai

Daržovių sriuba su mėsos kukuliais

Verdant sriubą atkreipkite dėmesį, kurioms daržovėms reikia ilgesnio laiko išvirti, tai jas dėkite pirmiau, o kitas gali tekti sudėti pačioje pabaigoje, kad nepervirtų.

Morką ir svogūną, na galima dar ir papriką, geriausia prieš dedant į puodą pakepinti. Taip jų skonis tampa daug geresnis.

Kukuliukus stenkitės sulipdyti kiek įmanoma vienodesnius, nors, prisipažinsiu, man dažniausiai jie gaunasi skirtingo dydžio.

  • Patarimas: kuomet ruošiate mėsos kukulius, įdėkite gerą saują avižų sėlenų. Jos atlieka sulipdymo funkciją (kartais šeimininkės deda batono), o taip pat praturtina kukulius maistingomis medžiagomis, kurių labai reikia mūsų virškinimo sistemai.
Paruošta daržovių sriuba su kukuliais

Daržovių sriuba su mėsos kukuliais

Karolina Puodžiūtė
Daržovių sriuba – greitas, sveikas ir skanus patiekalas. Dažniausiai išverdu vis kitokią daržovių sriubą, nes daržoves renkuosi sezonines, ir pagal tai, ką turiu šaldytuve. Patogu sunaudoti likučius ir neišmesti maisto. Aš mėgstu sočias sriubas, todėl dažniausiai dar įdedu mėsos kukulių.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Virimo laikas 45 minutes
Bendras laikas 1 hour
Porcijos 3 asmenims

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Bulves ir šparagines pupeles supjaustyti ir sudėti į verdantį vandenį.
  • Morkas, svogūną, papriką pakepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Po to sudėti į puodą.
  • Maltą mėsą gerai išminkyti su žiupsneliu druskos, mėgstamais prieskoniais ir avižų sėlenomis. Formuoti mažus kukuliukus ir dėti į puodą virti.
  • Sriubą pagardinkite sriubos prieskoniais, druska.
  • Pavirkite, kol mėsa ir daržovės išvirs (apie 15 minučių). Viskas, daržovių sriuba paruošta. Pilkite į lėkštę, papuoškite žalumynais.

Video

YouTube player
Proga Pietums
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų