Ricotta (ital. ricotta) yra viena iš tradicinių itališkų sūrių. Ricotta gaminama iš specialių išrūgų, kurios yra šalutinis mocarelos gamybos produktas. Tai reiškia, kad rikotos baltymų bazė yra albuminas.
Pyragas su obuoliais
2024-11-17Šis obuolių pyragas – tai tobulas derinys tarp lengvumo ir saldaus skonio. Rikota suteikia pyragui ypatingo...
Sūrio kukuliai su cukinijomis keptuvėje
2024-08-20Kažkada bandžiau sūrį derinti su populiariausia vasaros daržove. O dabar cukinijų kukulius gaminu kone kiekvieną savaitę!Net...
Rikotos spurgos su liofilizuotomis avietėmis
2024-05-31Turėjau šaldytuve nemažai rikotos, dažniausiai ją naudoju lietinių blynelių įdarams, bet šį kartą aptingau gaminti lietinius,...
Virtiniai su braškių-rikotos įdaru
2023-09-27Jau nepamenu, kada paskutinį kartą mėgavausi naminiais virtinukais. Bet gražiomis braškėmis apibarstyti turgaus prekystaliai įkvėpė pasigaminti virtinukus...
Reklama