Mus rasite
Itališka pomidorų sriuba

Receptai

Itališka pomidorų sriuba

 

Itališka pomidorų sriuba

Pomidorų sriubos receptas

Karolina Puodžiūtė
Greitai pagaminama itališka pomidorų sriuba.
4 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 45 minutes
Bendras laikas 1 hour
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Keptuvė
Reklama

Ingredientai:
  

Reklama

Paruošimas:
 

  • Nulupkite svogūną ir česnaką. Atidarykite pomidorų skardines. Šalia viryklės pasidėkite prieskonius, aliejų, druską ir cukrų.
  • Ryžiai šiai sriubai verdami atskirai. 100 gr ryžių – tai apytiksliai 3 saujos. Tiek ryžių sudėkite 2-3 litrų talpos indą ir kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu. Paskutinį kartą puodą pripilkite artipilnį. Uždenkite dangčiu ir uždėkite ant stiprios ugnies.
  • Nusilupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną.
  • Įkaitinkite keptuvę. Ji turi būti pakankamai gili, kad vėliau savyje sutalpintų dvi pomidorų skardines. Tinka ir mažas puodas. Supilkite aliejų ir leiskite jam įkaisti. Karštumą galite patikrinti įmesdami mažą gabalėlį svogūno. Jei jis čirška, aliejus įkaitęs – drąsiai meskite į keptuvę likusius svogūnus ir česnakus. Sumažinkite ugnį iki vidutinės.
  • Patikrinkite, ar užvirė ryžiai. Jei taip, įmeskite gerą žiupsnį druskos.
  • Atidarykite pomidorų skardines. Keptuvė dabar yra jūsų pagrindinis dėmesio objektas. Stebėkite, kad nesudegtų svogūnai ir pastoviai juos pamaišykite. Iškepę svogūnai turi tapti gelsvi ir permatomi. Nuo kepimo pradžios tam reikia apie 7-10 minučių.
  • Pomidorus kartu su sultimis supilkite į keptuvę. Bandykite nusipirkti smulkintus pomidorus. Jei gavote tik nepjaustytus, prieš dėdami į keptuvę perpjaukite juos per pusę. Vėl padidinkite ugnį. Viską užvirinkite.
  • Patikrinkite ryžius. Ryžių virimui aš neturiu nustatyto laiko. Mano ryžių sėkmės receptas – daug vandens puode. Todėl ryžius pastoviai ragaukite ir nuo ugnies nuimkite, kol ryžiai bus dar šiek tiek kietoki. Nusunkite, uždenkite dangčiu ir padėkite. Nuo susidariusios šilumos ryžiai galutiniai išvirs.
  • Į keptuvę suberkite cukrų, druską, baziliką, pankolius, pipirus. Pavirkite 5 minutes. Išjunkite. Jei mėgstate trintas sriubas, susmulkinkite viską trintuve tiesiog keptuvėje (tik ne tefloninėje). Jei ne, palikite, kaip yra.
  • Į lėkštę įdėkite porą šaukštų ryžių ir juos užpilkite sriuba. Skanaus!
Reklama
Proga Pietums
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų