Kai darželiuose, turgeliuose, ant palangės ar balkone gausu šviežutėlių prieskoninių žolelių, taip ir norisi visur gausiai jas naudoti. Kraunu aš jas ne žiupsneliais, o saujomis ir net nesuku galvos ar jos dera tarpusavyje ar ne, tačiau rezultatas dar nė karto nenuvylė. Šeimyna prašo, kad duočiau “tų prieskoninių salotų”, nes kartais salotų lapų dubenyje mažiau nei krapų, petražolių, bazilikų, raudonėlių, šalavijų, česnakų ar svogūnų lapų ir t.t. Verdant sriubas, troškinius prieš juos patiekiant irgi gausiai priberiu susmulkintų žolelių. Naudojuosi visais vasaros teikiamais skoniais, kad negalėčiau rudeniui atėjus burbėti jog neišnaudojau vasaros suteiktų skonių.

Jautienos kukulių receptas su Feta

Įrankiai
Ingredientai
- 500 g Maltos jautienos
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 1 vnt. Svogūnai
- 2 skiltelės Česnakai
- 200 g Fetos sūris
- 2 v.š. Alyvuogių aliejus
- Krapai
- Petražolės
- Žalieji svogūnai
- 2 šakelės Šalavijas
- 5 šakelės Raudonėlis
- ½ vnt. Čili pipiras
Paruošimas
- Prieskonines žoleles smulkiai supjaustykite.
- Svogūną su česnako skiltelėmis ir čili pipiru sukapokite.
- Fetos sūrį šakute šiek tiek patrinkite, bet palikite ir stambesnių gabalėlių.
- Viską išmaišykite su jautienos faršu ir kiaušiniais.
- Padarykite norimo dydžio kukulius.
- Pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių, max 20 min. Svarbiausia neperkepti.
