Receptai
Kalėdinės eglutės iš sluoksniuotos tešlos su špinatų pesto
Publikuota:
Šis kalėdinis užkandis yra paprastas ir labai greitai pagaminamas.
Kalėdinės eglutės iš sluoksniuotos tešlos su špinatų pesto
Skanios Kalėdų eglutės, užpildytos špinatų pesto, yra lengvai pagaminamos, nei manote. Tai yra puikus kalėdinis užkandis. Tik nuo jūsų priklauso, kokį įdarą pasirinksite.
Reklama
Ingredientai:
- 1 pakuotė Sluoksniuota tešla
- 40 g Parmezanas
- Sūris - Edamas
Špinatų pesto:
- 100 g Špinatai
- 60 g Graikiniai riešutai
- 100 ml Alyvuogių aliejus
- 40 g Parmezanas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Graikinius riešutus paskrudinkite keptuvėje, suberkite į blenderį, suberkite špinatus, aliejų, druską, pipirus ir išmaišykite.
- Sluoksniuotą tešlą iškočiokite, aptepkite pesto, pabarstykite sūriu ir supjaustykite juostelėmis. Juostelę užlenkiame iš vienos pusės į kitą, kad apačioje sunaudotume daugiau tešlos ir kildami aukščiau siauriname, kaip ir eglutės pavidalu. Taip paruoštus medelius susmeikite smeigtuku ir kepkite 180℃ orkaitėje apie 15-20 min., kol taps auksinės spalvos.
- Sūrį supjaustykite ir išpjaukite žvaigždute.
- Iškeptoms eglutėms leiskite šiek tiek atvėsti ir galiausiai smeigtuku įsmeikite išpjautas žvaigždutes.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!