Mus rasite
Kepti ryžiai su traškiom daržovėm
Keptų ryžių su daržovėmis receptas @būvis.lt

Receptai

Kepti ryžiai su traškiom daržovėm

Visai neseniai man atrodė, jog visas pasaulis buvo nusistatęs prieš mane. Na, ne prieš mane, o apskritai. Tada erzindavo viskas, kas yra pikta, negera, nešvaru, bereikšmiška. Priežasčių nesidžiaugti buvo galima atrasti ant kiekvieno kampo. Tada vaikštinėjau kažkur prekybos centre po indų skyrių ir pagalvojau sau: “Na ir gerai, gyvensiu su šituo tamsos debesiu man virš galvos, jei jau taip lemta”. Tada, iškart po šios minties, kilstelėjau akis – vitrinoje stūksojo keptuvė, puodas ar dar kažkas, ant ko etiketės buvo parašyta: “Enjoy Your Life” (liet. Džiaukis gyvenimu).

Kepti ryžiai su traškiom daržovėm

Kepti ryžiai su traškiom daržovėm

Karolina Puodžiūtė
Nusprendžiau paklausyt puodo/leptuvės/puodelio ar dar ten kažko, ant ko buvo ši frazė. Ir tik tada pamaniau, jog galbūt džiaugsmas iš tiesųs yra mūsų pačių pasirinkimas. Ir kai mes atsigręžiame į tai kas tikra ir amžina – spinduliuojame šviesą, kuri net apakina prieš tai kas neteisinga, kas liūdina ar tiesiog yra nereikšminga. Galbūt kokie vieną ar kitą akimirką esame, tokį ir pasaulį tada matome.
3 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 35 minutes
Bendras laikas 50 minutes
Porcijos 4 asmenims
Reklama

Ingredientai:
  

Reklama

Paruošimas:
 

  • Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje. Daržoves švariai nuplaukite. Morkas nuskuskite. Morkas, cukiniją bei papriką supjaustykite nedideliais kubeliais, brokolius atskirkite, o svogūną susmulkinkite.
  • Ketuvėje įkaitinkite šlakelį alyvų aliejaus ir įmuškite kiaušinį, apkepinkite jį susmulkindami mentele. Sudėkite ir apkepinkite visas daržoves, kol morkos suminkštės šiek tiek. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Supilkite išvirtus ryžius, įberkite kario prieskonių (aš tai šitų nepagailiu), įpilkite kefyro arba grietinės ir viską išmaišykite. pakaitinkite ant ugnies dar bent dešimt minučių. Paragaukite, ar nieko netrūksta ir patiekite ant stalo. Jei norite, galite dar apibarstyt sezamo sėklomis, skanaus!
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų