Kuo šis receptas geras?
- Biudžetinis ir prieinamas – skrandukai yra pigesnė alternatyva mėsai, bet ne mažiau skanūs.
- Daug baltymų, mažai riebalų – puikus pasirinkimas sveikesnei mitybai.
- Lengvai pritaikomas – galima eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ir marinatais.
- Sodraus skonio – marinatas su garstyčiomis ir medumi suteikia ypatingą aromatą.
- Tinka įvairiems garnyrams – skrandukai dera su bulvėmis, ryžiais ar daržovių salotomis.

Kepti vištienos skrandukai orkaitėje
Vištienos skrandukai – nepelnytai pamirštas produktas, kuris tinkamai paruoštas tampa minkštas, sultingas ir nepaprastai skanus. Šis receptas leis iškepti kvapnius ir aromatingus skrandukus orkaitėje, kuriuos pamėgs visa šeima. Marinuoti garstyčių, sojų padažo ir medaus mišinyje, jie įgauna ypatingą skonį ir švelnią tekstūrą.
Ingredients
- 500 g Vištienos skrandukai
- 1 vnt. Svogūnai
- 3 a.š. Garstyčios - švelnios
- 1 v.š. Grūdėtos garstyčios
- 3 v.š. Sojos padažas
- 1 a.š. Medus
- 1 v.š. Citrinos sultys
- 2 skiltelės Česnakai
- ½ a.š. Soda
- ½ a.š. Rūkyta paprika
- ½ a.š. Vištienos prieskoniai
- 2 v.š. Majonezas
- Krapai - pagal skonį
- 50 ml Vanduo
- ½ a.š. Druska
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Instructions
- Vištienos skrandukus kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Į dubenį su skrandukais įberkite sodą, gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite 20 minučių. Tada nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
- Į švarius skrandukus įberkite druską, pipirus, rūkytą papriką, vištienos prieskonius, sudėkite majonezą, garstyčias ir smulkintą česnaką. Gerai išmaišykite.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, įmaišykite į marinuotus skrandukus. Uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve per naktį. Taip ilgai marinuoti nebūtina.
- Kepimo formą patepkite aliejumi, sudėkite marinuotus skrandukus, uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūroje 1 valandą.
- Tuo metu paruoškite padažą: sumaišykite sojų padažą, grūdėtąsias garstyčias, medų, citrinos sultis ir vandenį.
- Išimkite kepimo formą iš orkaitės, užpilkite paruoštą padažą ir kepkite dar 30–40 minučių, kol skrandukai taps minkšti ir gražiai apskrus.
- Patiekdami pabarstykite smulkintais krapais.
Notes
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Kaip padaryti skrandukus minkštesnius? Sodos naudojimas padeda suminkštinti skrandukus, tačiau taip pat galite juos apvirti prieš kepimą apie 30 minučių.
- Ar galima gaminti be majonezo? Taip, majonezą galite pakeisti grietine arba natūraliu jogurtu.
- Koks garnyras tinka prie šio patiekalo? Skrandukai puikiai dera su bulvių koše, virtais ryžiais ar gaiviomis daržovių salotomis.
- Ar galima naudoti kitokį marinatą? Taip, galite eksperimentuoti, pavyzdžiui, vietoj garstyčių naudoti jogurtą su prieskoniais arba česnakinį marinato mišinį.
- Kiek laiko galima laikyti paruoštą patiekalą? Šaldytuve sandariame inde iškepti skrandukai išsilaikys iki 3 dienų.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!