
Receptai
Kiaušiniai įdaryti šprotais – skani užkandėlė šventėms
Publikuota:
Nauda sveikatai:
- Baltymų šaltinis: kiaušiniai yra vienas geriausių kokybiškų baltymų šaltinių, būtinas raumenims, odai ir imunitetui.
- Omega-3 riebalų rūgštys: šprotai yra turtingi sveikaisiais riebalais, kurie palaiko širdies veiklą ir smegenų funkciją.
- Vitaminų ir mineralų gausa: kiaušiniai ir šprotai turi B grupės vitaminų, seleno, vitamino D ir kitų svarbių mikroelementų.
- Gerosios bakterijos žarnynui: marinuotas agurkas – natūralus fermentuotas produktas – padeda žarnyno mikroflorai.
- Greitas paruošimas: užkandis greitai paruošiamas, o tai leidžia sveikai maitintis net ir neturint daug laiko.

Kiaušiniai įdaryti šprotais - skani užkandėlė šventėms
Įdaryti kiaušiniai - populiarus greitai paruošiamas užkandis prie bet kokio šventinio stalo. Kiaušinių įdaras gali būti gaminamas iš pačių įvairiausių ingredientų. Recepte naudojame konservuotus šprotus, dedame žalius svogūnus ir marinuotą agurką, kuris užpildo patiekalą rūgštokomis natomis.Paruoštus suformuotus kiaušinius puošia šprotų uodegėlės, kurios atrodo labai originaliai.
Ingredientai
- 4 vnt. Kiaušiniai
- 1 skardinė Šprotai
- 1 vnt. Marinuoti agurkai - arba rauginti
- 1 pundelis Žalieji svogūnai - laiškai
- 2-3 v.š. Majonezas - arba pagal skonį
- Krapai - papuošimui pagal poreikį
Paruošimas
- Kiaušinius išvirkite kietai – virkite 5–6 minutes nuo užvirimo pradžios. Po virimo perkelkite į šaltą vandenį, kad būtų lengviau nulupti.
- Nulupkite ir perpjaukite kiekvieną kiaušinį išilgai per pusę. Išimkite trynius.
- Trynius sutrinkite šakute. Agurką smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su tryniais.
- Nupjaukite šprotų uodegas – jas atidėkite papuošimui. Likusius šprotus sudėkite į trynių masę.
- Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus ir sumaišykite su kitais ingredientais. Įdėkite majonezo ir viską gerai sutrinkite šakute.
- Gauta mase pripildykite kiaušinių baltymus, suformuodami nedideles „kuprelės“.
- Viršų papuoškite majonezo tinkleliu ir įkiškite šprotų uodegėles.
- Patiekite ant lėkštės, papuoškite šviežiais krapais. Skanaus!
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima vietoj šprotų naudoti kitą žuvį? Taip, galima naudoti tuną ar rūkytą skumbrę, bet skonis bus švelnesnis.
- Ką daryti, jei nemėgstu majonezo? Galima jį pakeisti natūraliu jogurtu ar grietine su trupučiu garstyčių.
- Ar tinka kaip šventinė užkandėlė? Tikrai taip – gražiai atrodo ir greitai dingsta nuo stalo!
- Kiek laiko galima laikyti šį užkandį? Šaldytuve užkandis išsilaiko iki 24 valandų, bet geriausia valgyti tą pačią dieną.
- Ar galima pridėti papildomų ingredientų? Žinoma, galite įdėti šiek tiek tarkuoto sūrio, alyvuogių ar smulkintų kaparėlių – suteiks naujų skonių.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
