
Kiaušinių apkepas su špinatais
Šis kiaušinių ir špinatų apkepas yra skanus ir maistingas būdas pradėti dieną. Apkepas pripildytas baltymų ir skaidulų. Svogūnai, paprikos ir česnakai suteikia puikų skonį, todėl šis patiekalas yra tinkamas pusryčiams, priešpiečiams ar net lengvai vakarienei. Apkepas lengvai pagaminamas, be glitimo ir vegetariškas, jis idealiai tinka tiems, kurie ieško visaverčio ir sočio maisto.
Ingredientai
- 8 vnt. Kiaušiniai
- 100 g Špinatai
- 1 v.š. Alyvuogių aliejus - (15 ml)
- ¼ puodelio Svogūnai - supjaustyto kubeliais (30 g)
- ¼ puodelio Paprika - supjaustytos kubeliais (40 g)
- 4 skiltelės Česnakai
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
Įkaitinkite orkaitę:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180℃.
Paruoškite špinatus:
- Kruopščiai nuplaukite špinatus ir smulkiai supjaustykite.
Apkepkite daržoves:
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir raudonąją papriką ir pakepinkite apie 3–4 minutes, kol suminkštės.
- Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar minutę.
- Suberkite susmulkintus špinatus ir kepkite, kol suminkštės, apie 2–3 minutes.
Paruoškite kiaušinių mišinį:
- Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Sumaišykite ingredientus:
- Į kiaušinių masę sudėkite pakepintas daržoves ir maišykite, kol viskas gerai susimaišys.
Kepkite apkepą:
- Supilkite mišinį į riebalais išteptą kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių arba tol, kol kiaušiniai sustings, o viršus taps auksinės spalvos.
Patiekite:
- Prieš pjaustydami leiskite apkepui šiek tiek atvėsti. Patiekite šiltą ir mėgaukitės skaniu špinatų ir kiaušinių deriniu!
Video
Pastabos
- Špinatai: gausu geležies, vitaminų A ir C bei antioksidantų.
- Kiaušiniai: puikus baltymų ir pagrindinių maistinių medžiagų šaltinis.
- Saldžiosios paprikos: daug vitaminų C ir A ir suteikia saldų traškumą.
Dažniausiai užduodami klausimai (DUK):
Ar galiu vietoj šviežių špinatų naudoti šaldytus špinatus? Taip, galite naudoti šaldytus špinatus. Prieš dėdami į keptuvę, būtinai juos visiškai atšildykite ir išspauskite drėgmės perteklių, kad išvengtumėte vandeningo apkepo. Ar galiu į šį apkepą įdėti sūrio? Absoliučiai! Pridėjus sūrio, pavyzdžiui, čederio, fetos ar mocarelos, galite suteikti papildomo skonio ir kremiškumo. Įmaišykite jį į kiaušinių mišinį arba prieš kepdami pabarstykite ant viršaus. Ar galiu užšaldyti likučius? Taip, šis apkepas gerai užšąla. Leiskite jam visiškai atvėsti, tada supjaustykite porcijomis ir kiekvieną gabalėlį sandariai apvyniokite maistine plėvele. Laikykite šaldiklyje saugiame maišelyje arba talpykloje iki 2 mėnesių. Prieš patiekdami pašildykite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje. Kaip padaryti šį apkepą sotesnį? Į kiaušinių mišinį galite pridėti virtos pusryčių dešros, kalakutienos šoninės arba kubeliais pjaustyto kumpio, kad gautumėte daugiau baltymų ir skonio. Į apkepo dugną taip pat galite įdėti virtų ryžių sluoksnį. Kokio dydžio kepimo indą turėčiau naudoti? Šiam receptui puikiai tinka 22 × 22 cm kepimo indas. Jei naudosite didesnį indą, apkepas gali iškepti greičiau, todėl kepdami stebėkite jį. Ar galiu kiaušinius pakeisti kiaušinių alternatyva? Taip, norėdami sumažinti cholesterolio kiekį, galite naudoti kiaušinių pakaitalus arba kiaušinių baltymų derinį. Veganiškam variantui vietoj kiaušinių naudokite avinžirnių miltų tešlą arba tofu plakinį. Kaip išvengti, kad apkepas nepriliptų prie kepimo indo? Kepimo indą būtinai gerai ištepkite alyvuogių aliejumi arba sviestu. Taip pat indo dugną galite iškloti kepimo popieriumi, kad būtų lengviau išimti. Ar galiu pridėti kitų žolelių ar prieskonių? Žinoma! Šviežios žolelės, tokios kaip petražolės, kalendra ar bazilikas, suteikia puikų skonį. Taip pat galite pridėti prieskonių, pavyzdžiui, paprikos, kmynų arba itališkų prieskonių, kad pagerintumėte skonį.Maistinė vertė
Kalorijos: 120kcalAngliavandeniai: 3gBaltymai: 8gRiebalai: 8gSkaidulos: 1g

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!