Mus rasite
Kiaušinių dažymas kinrožių arbata
Kinrožių arbata dažyti kiaušiniai @kitchen.eda

Receptai

Kiaušinių dažymas kinrožių arbata

 

Kiaušinių dažymas kinrožių arbata

Kiaušinių dažymas kinrožių arbata

Karolina Puodžiūtė
Netrukus artėja Velykų šventė, vadinasi, metas dažyti kiaušinius. Receptas toks paprastas, o rezultatas toks neįprastas, kad norėsis pabandyti įkūnyti šį grožį.
Kaip juos dažyti? Viskas paprasta: Kinrožių arbatą (Hibiskus) užpilkite verdančiu vandeniu, įpilkite šaukštą acto ir į tirpalą įdėkite virtus kiaušinius. Bet apie viską išeilės...
Pirma, apie niuansus:
✅ Prieš dažydami kiaušinius, juos iš anksto išimkite iš šaldytuvo, kad dėl temperatūrų skirtumo jie nesprogtų.
✅ Kiaušiniai turi būti balti.
✅ Kinrožių arbatą imkite birią, o ne maišeliuose, kad ant margučių susidarytų gražios dėmės.
✅ Į puodą supilkite tiek vandens (verdančio), kad kiaušiniai pasidengtų tirpalu. Kuo tirpalas stipresnis, tuo sodresnė spalva.
✅ Kiaušinius iš tirpalo galima išimti skirtingu metu, tada spalva išeis skirtinga, pilkai arba tamsiai mėlyna.
✅ Dažymo metu kiaušiniai pasidengs burbuliukais ir plėvele. Išimdami iš tirpalo nenuvalykite, kad nepažeistumėte spalvos, tiesiog leiskite visiškai išdžiūti.
4.80 | 5 įvertinimai
Paruošimo laikas 10 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Kategorija Dažymas
Porcijos 4 asmenims
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Kiaušinius išvirkite kietai.
  • Pakelį kinrožių arbatos supilkite į puodą (naudojau 0,5 pakelio 7 kiaušiniams), užpilkite verdančiu vandeniu. Įpilkite šaukštą acto.
  • Į tirpalą įdėkite kiaušinius, uždengdami arbatos lapeliais. Palikite bent valandai, daugiausiai per naktį.
  • Išimkite kiaušinius ir padėkite ant servetėlės ​​nenuvalydami! Leiskite išdžiūti.
  • Išdžiovinus galite patepti augaliniu aliejumi, kad būtų gražus blizgesys.
    Kiaušinių dažymas kinrožių arbata
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

1 komentaras

1 komentaras

  1. Sigute

    2024-03-30 at 10:40 pm

    5 stars
    Gavosi puikus marguciai. Arbata gerai nudazo

4.80 from 5 votes (4 ratings without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų