Mus rasite

Kiek laiko reikia virti batatus?

Kaip ir kiek laiko reikia virti batatus?
Virti batatai @būvis.lt iliustracija

Maistas

Kiek laiko reikia virti batatus?

Ar jums patinka batatai? Tai viena iš dažniausiai valgomų daržovių visame pasaulyje. Tačiau daugelis žmonių nežino, kaip ir kiek laiko reikia virti batatus, kad jie būtų skanūs ir neprarastų naudingų savybių.

Visų pirma, svarbu žinoti, kad virti batatai yra puikus būdas gauti vertingų maistinių medžiagų. Jie yra geras angliavandenių šaltinis, kurie suteikia energijos organizmui. Be to, batatai turi daug skaidulų, vitaminų ir mineralų, įskaitant vitamino C, vitamino B6, kalio ir magnio. Tai reiškia, kad batatai gali padėti jums išlaikyti sveiką imuninę sistemą, pagerinti virškinimą ir palaikyti sveiką širdį.

Taigi, koks yra geriausias būdas virti batatus? Daugelis žmonių juos kepa, bet tai gali sumažinti jų maistinę vertę. Geriausias būdas yra juos virti, nes tai padeda išlaikyti daugumą jų maistinių medžiagų.

Kiek laiko virti batatus?

Tai priklauso nuo jų dydžio. Maži batatai gali virti apie 15-20 minučių, o didelius batatus gali užtrukti iki 45-60 minučių. Taip pat svarbu atsiminti, kad batatai turi būti verdami ant vidutinės ugnies. Jei virti pernelyg aukštoje temperatūroje, jie gali tapti per minkšti ar net pervirti.

Yra keletas būdų, kaip patikrinti, ar batatai yra paruošti. Pirmiausia galite juos įdurti peiliu. Jei peilis lengvai prasiskverbia, tai reiškia, kad jie yra paruošti. Taip pat galite išbandyti, ar batatas minkštas, paspaudę ant jo. Jei jis lūžta, jis dar nėra paruoštas.

Kaip virti batatus?

  1. Nuplaukite saldžiąją bulvę ir aštriu peiliu nupjaukite odelę.
  2. Didelius vaisius padalinkite į dvi dalis, smulkių nepjaustykite.
  3. Saldžiąją bulvę sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu – jis turi visiškai apsemti batatus.
  4. Į puodą įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir pastatykite ant vidutinės ugnies, kol vanduo užvirs.
  5. Sumažinkite ugnį iki minimumo.
  6. Saldžiąsias bulves virkite apie 30 minučių uždengę dangtį.
  7. Ar batatai išvire patikrinkite pradurdami šakute, batatai turi būti minkšti.

Virtus batatus galite patiekti įvairiai. Juos galite valgyti tiesiog taip, arba supjaustyti ir apkepti, kad gautumėte traškų paviršių. Taip pat galite virtus batatus naudoti kaip pagrindą salotoms arba juos sumalti ir naudoti kaip ingredientą pyragams ar pyragėliams.

Pabaigai:

  • Batatai yra gumbų augalas, panašus į bulves, bet didesni ir saldesnio skonio, todėl ir pavadinti “saldžiosios bulvės”.
  • Saldžiosios bulvės daugiausia auginamos atogrąžų ir subtropikų šalyse bei kai kuriose vidutinio klimato zonose. Ypač populiarios Indijoje, Indonezijoje ir Kinijoje.
  • Saldžiųjų bulvių kalorijų kiekis tik 10 % didesnis nei bulvių (86 kcal/100 gramų), o maistinių medžiagų – 2 kartus daugiau.
  • Vidutinis saldžiosios bulvės ilgis yra iki 15 centimetrų, o gumbų forma priklauso nuo veislės ir gali būti apvali, pailga arba briaunota. Saldžiųjų bulvių minkštimo spalva yra geltona, kreminė, oranžinė, raudona ir violetinė. Pjaustant iš minkštimo išsiskiria baltos sultys. Daugumos saldžiųjų bulvių veislių skonis yra švelnus ir saldus.
  • Batatus rekomenduojama reguliariai valgyti žmonėms, sergantiems virškinamojo trakto ligomis. Jie stiprina skrandžio gleivinę ir gerina sergančiųjų opalige būklę. Taip pat rekomenduojama profilaktikai, esant polinkiui vystytis skrandžio navikams.

Virti batatai ne tik skanūs, bet labai maistingi ir naudingi. Taigi, išsivirkite batatus namuose ir paragaukite šią sveiką daržovę!

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau Maistas

  • Petražolių šaldymas žiemai Petražolių šaldymas žiemai

    Maistas

    Kaip užšaldyti petražoles

    autorius

    Žiemai užšaldyti petražoles galite labai įvairiai, o laikyti šaldymo maišeliuose ar įvairiuose indeliuose.

  • Marinuota vištiena namuose Marinuota vištiena namuose

    Maistas

    Marinuota vištiena

    autorius

    Marinuoti vištieną paprasta. Ir verta, nes taip mėsa įgauna gerą skonį ir tampa švelni bei sultingesnė. Kaip skaniai užmarinuoti vištieną?

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti voveraites? Kaip ir kiek laiko reikia virti voveraites?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti voveraites?

    autorius

    Voveraitės - priklauso voveraičių šeimai, kuri turi apie šimtą rūšių. Tačiau naudingiausia yra paprastoji voveraitė.

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti bulves? Kaip ir kiek laiko reikia virti bulves?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti bulves?

    autorius

    Virtos bulvės yra vienas iš mėgstamiausių patiekalų daugelio žmonių visame pasaulyje. Jas išvirti yra labai paprasta, tačiau dažnam kyla klausimas – kaip ir kiek laiko reikia virti bulves, kad jos būtų minkštos ir gardžios?

  • Kaip virti makaronus? Kaip virti makaronus?

    Maistas

    Kaip virti makaronus?

    autorius

    Virti makaronai yra vienas iš populiariausių ir paprasčiausių patiekalų, kurį gali pasigaminti kiekvienas. Tačiau norint, kad makaronai būtų skanūs ir gardūs, reikia laikytis tam tikrų taisyklių. Šiame straipsnyje dalinsiuosi su jumis keletu patarimų, kaip pagaminti...

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti vištieną? Kaip ir kiek laiko reikia virti vištieną?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti vištieną?

    autorius

    Virti vištieną yra paprasta, bet labai svarbu žinoti, kaip ir kiek laiko ją reikia virti, kad išliktų skani ir maistinga. Šiame straipsnyje pasidalinsiu keletu patarimų, kaip paruošti namine virtą vištieną.

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti balandelius? Kaip ir kiek laiko reikia virti balandelius?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti balandėlius?

    autorius

    Dažnai balandėlių virimas tampa galvos skausmu daugeliui šefų virtuvėje. Tačiau, jei laikysitės kelių svarbių mūsų patarimų, jums tai taps lengva užduotimi. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip ir kiek laiko reikia virti balandėlius, kad jie išliktų minkšti,...

Temos

Reklama
Reklama

Savaitės populiariausi

Reklama
Reklama
Į viršų