Mus rasite

Saldusis batatų pyragas

Saldžiojo batatų pyrago receptas
Saldžiojo batatų pyrago receptas @būvis.lt

Receptai

Saldusis batatų pyragas

Šis pyragas – labai didelis atradimas. Tiek sudėtimi (neabejotinai įdomia), tiek skoniu (puikiu!), tiek paprastumu (nes gana paprastai pagaminama)! Žinant, iš ko jis pagamintas, ne baisiai norisi paragauti, tad siūlau leisti vaišinamiems paspėlioti ir neišduoti sudėties, kol gabalėlis nebus iki galo suvalgytas. Pirminis nusistatymas sužinojus, iš ko pagamintas pyragas, gali nuosaikesnių valgytojų ir nesužavėti, tuo tarpu spėjimai paragavus buvo labai žemiški – varškė, grietinė, kreminis sūris. Tad jei patinka varškės pyragai, puikiai susivalgys ir šis.

Saldusis batatų pyragas

Saldusis batatų pyragas

Karolina Puodžiūtė
Prieš patiekdami leiskite pyragui visiškai atvėsti, o dar geriau, jei atvėsusį valandėlę palaikytumėte šaldytuve.
Reklama
Paruošimo laikas 2 hours
Gaminimo laikas 1 hour 25 minutes
Bendras laikas 3 hours 25 minutes
Kategorija Pyragai
Porcijos 6 asmenims
Reklama

Ingredientai:
  

Tešlai

  • 150 g Sviestas šaltas
  • 20 g Cukrus
  • Druska žiupsnelis
  • 75 ml Pasukos
  • 240 g Kvietiniai miltai

Įdarui

  • 400 g Batatai
  • ¼ a.š. Gvazdikėliai malti
  • ¼ a.š. Imbieras maltas
  • ½ a.š. Cinamonas
  • 1 a.š. Vanilės esencija
  • Druska žiupsnelis
  • 60 g Sviestas
  • 3 vnt. Kiaušiniai
  • 280 g Kondensuotas pienas
Reklama

Paruošimas:
 

  • Pirmiausiai pagaminkite tešlą: inde sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Į mišinį sumeskite kubeliais supjaustytą sviestą ir rankomis trinkite, kol turėsite daug trupinių. Supilkite pasukas ir minkykite, kol turėsite vientisą masę. Ją apdenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palaikykite šaldytuve 1 valandą.
  • Tuomet iškočiokite tešlą į apskritimą ir perkelkite į naudojamą kepimo formą.
  • Formą vėl uždenkite virtuviniu rankšluoščiu ir palikite šaldytuve 30 minučių.
  • Įdarui pagaminti pirmiausiai išvirkite batatus, o prieš tai juos nulupkite ir pasmulkinkite, kad procesai neužtruktų pernelyg ilgai. Virkite, kol išvirs, apie 20 minučių. Batatams išvirus nupilkite vandenį ir juos sutrinkite.
  • Į trintus batatus suberkite visus prieskonius, druską, sviestą ir pusė saldinto kondensuoto pieno. Sumaišykite ir pakaitinkite ant lėtos ugnies apie 5 minutes. Jei turite smulkintuvą, galite pertrinti masę iki visiškai kreminės konsistencijos. Padėkite į šoną atvėsti.
  • Kitame inde gerai sumaišykite likusį saldintą kondensuotą pieną, kiaušinius ir vanilės esenciją. Šią masę supilkite į pravėsusią trintų batatų masę ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštą įdarą supilkite į kepimo formą, padengtą tešla ir kepkite iš anksto iki 190℃ laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet sumažinkite kaitrą iki 160℃ laipsnių ir kepkite dar 50 minučių.
    Saldusis batatų pyragas
Reklama

Pastabos

Prieš patiekdami leiskite pyragui visiškai atvėsti, o dar geriau, jei atvėsusį valandėlę palaikytumėte šaldytuve. Skanaus!
Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Daugiau Receptai

  • Varškės tinginys Varškės tinginys

    Receptai

    Varškės tinginys

    autorius

    Paprastas gaminimo procesas, kaip visada džiugina, juolabiau, kad tas paprastumas sukuria nuostabų skonį.

  • Rūgštynių ir Burokėlių lapų barščiai Rūgštynių ir Burokėlių lapų barščiai

    Receptai

    Rūgštynių ir Burokėlių lapų barščiai

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Rūgštynių-brokėlių lapų barščiai - tai soti sriuba, lengvesnė už raudonuosius barščius ir ruošiama daugiausiai vasara, kai pasirodo pirmosios sodo daržovės. O, kad šia sriuba galėčiau mėgautis žiema, aš...

  • Čili sriuba Čili sriuba

    Receptai

    Čili sriuba

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Tai GERIAUSIAS aštraus čili receptas! Sotus vieno puodo čili su pupelėmis, kuris yra turiningas skoniu ir puikiai tinka vėsesniai dienai. Galite gaminti ant viryklės, orkaitėje ar griliuje.Tai ne...

  • Pornstar Martini kokteilio receptas Pornstar Martini kokteilio receptas

    Receptai

    Kokteilis Pornstar Martini

    autorius

    Jei esate čia, tikrai girdėjote apie Pornstar Martini kokteilį! Jeigu ne, tai tikrai verta sužinoti jo receptą ir išbandyti!

  • Meksikietiška sriuba Meksikietiška sriuba

    Receptai

    Meksikietiška sriuba

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Meksikos virtuvė yra žinoma dėl savo drąsių skonių ir sočių patiekalų, o sriubos nėra išimtis. Sriuba, kurią šiandien pasiūlysiu ypač fantastiška virti kazane, griliuje arba lėtai virti orkaitėje....

  • Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais

    Receptai

    Silkė su paprikomis, svogūnais ir avinžirniais

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   22 Advento kalendoriaus diena atnešė receptą Kūčioms. Tikriausiai ant daugelio stalų per Kūčias būną įvairiai paruoštos silkės. Šiais metais siūlau išbandyti šį keptų paprikų su svogonais, o vėliau...

  • Mielinės varškės spurgos su cukrumi ir cinamonu Mielinės varškės spurgos su cukrumi ir cinamonu

    Receptai

    Mielinės varškės spurgos

    autorius

    Sužinosite: Show RekomenduojameLentelėsSena tiesa nerūdijaMaistasReceptaiSpalvinimo paveiksliukai   Ilgai galvoje turėjau šią idėją, vis norėjosi sujungti lietuviškas varškės spurgas su ispaniškomis churros - ir pagaliau tai įvyko! Tai tikriausiai pats geriausias derinys, kokį galima sugalvoti! Visi...

Temos

Reklama
Reklama

Savaitės populiariausi

Reklama
Reklama
Į viršų