Mus rasite
Saldžiojo batatų pyrago receptas
Saldžiojo batatų pyrago receptas @būvis.lt

Receptai

Saldusis batatų pyragas

Šis pyragas – labai didelis atradimas. Tiek sudėtimi (neabejotinai įdomia), tiek skoniu (puikiu!), tiek paprastumu (nes gana paprastai pagaminama)! Žinant, iš ko jis pagamintas, ne baisiai norisi paragauti, tad siūlau leisti vaišinamiems paspėlioti ir neišduoti sudėties, kol gabalėlis nebus iki galo suvalgytas. Pirminis nusistatymas sužinojus, iš ko pagamintas pyragas, gali nuosaikesnių valgytojų ir nesužavėti, tuo tarpu spėjimai paragavus buvo labai žemiški – varškė, grietinė, kreminis sūris. Tad jei patinka varškės pyragai, puikiai susivalgys ir šis.

Saldusis batatų pyragas

Saldusis batatų pyragas

Karolina Puodžiūtė
Prieš patiekdami leiskite pyragui visiškai atvėsti, o dar geriau, jei atvėsusį valandėlę palaikytumėte šaldytuve.
3 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 2 hours
Gaminimo laikas 1 hour 25 minutes
Bendras laikas 3 hours 25 minutes
Kategorija Pyragai
Porcijos 6 asmenims

Įrankiai

Puodas
Kočėlas
Reklama

Ingredientai:
  

Tešlai

Įdarui

Paruošimas:
 

  • Pirmiausiai pagaminkite tešlą: inde sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Į mišinį sumeskite kubeliais supjaustytą sviestą ir rankomis trinkite, kol turėsite daug trupinių. Supilkite pasukas ir minkykite, kol turėsite vientisą masę. Ją apdenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palaikykite šaldytuve 1 valandą.
  • Tuomet iškočiokite tešlą į apskritimą ir perkelkite į naudojamą kepimo formą.
  • Formą vėl uždenkite virtuviniu rankšluoščiu ir palikite šaldytuve 30 minučių.
  • Įdarui pagaminti pirmiausiai išvirkite batatus, o prieš tai juos nulupkite ir pasmulkinkite, kad procesai neužtruktų pernelyg ilgai. Virkite, kol išvirs, apie 20 minučių. Batatams išvirus nupilkite vandenį ir juos sutrinkite.
  • Į trintus batatus suberkite visus prieskonius, druską, sviestą ir pusė saldinto kondensuoto pieno. Sumaišykite ir pakaitinkite ant lėtos ugnies apie 5 minutes. Jei turite smulkintuvą, galite pertrinti masę iki visiškai kreminės konsistencijos. Padėkite į šoną atvėsti.
  • Kitame inde gerai sumaišykite likusį saldintą kondensuotą pieną, kiaušinius ir vanilės esenciją. Šią masę supilkite į pravėsusią trintų batatų masę ir gerai išmaišykite.
  • Paruoštą įdarą supilkite į kepimo formą, padengtą tešla ir kepkite iš anksto iki 190℃ laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet sumažinkite kaitrą iki 160℃ laipsnių ir kepkite dar 50 minučių.
    Saldusis batatų pyragas
Reklama

Pastabos

Prieš patiekdami leiskite pyragui visiškai atvėsti, o dar geriau, jei atvėsusį valandėlę palaikytumėte šaldytuve. Skanaus!
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų