Mus rasite
Riešutai mirkyti vandenyje
Riešutai užmirkyti vandenyje @būvis.lt nuotrauka

Maistas

Kodėl reikia mirkyti riešutus?

Riešutai yra sėklos, kurias supa kietas apvalkalas, dažniausiai augančios viename ar dviejuose sėklų lapuose. Jie yra puikus maistinių medžiagų, tokių kaip baltymai, sveiki riebalai, skaidulos, vitaminai ir mineralai, šaltinis. Riešutai taip pat yra geras antioksidantų šaltinis, kuris gali padėti apsaugoti jūsų ląsteles nuo pažeidimų.

Riešutų rūšys

Yra daug įvairių riešutų rūšių. Aptarsime kelias.

Migdolai: migdolai yra geras vitamino E, magnio ir skaidulų šaltinis.

Anakardžiai: anakardžiai yra geras vitamino B6, magnio ir vario šaltinis.

Braziliški riešutai: Braziliški riešutai yra geras seleno, magnio ir fosforo šaltinis.

Lazdynų riešutai: lazdyno riešutai yra geras vitamino E, magnio ir tiamino šaltinis.

Graikiniai riešutai: graikiniai riešutai yra geras omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų ir skaidulų šaltinis.

Makadamijų riešutai: makadamijų riešutai yra geras sveikų riebalų, skaidulų ir tiamino šaltinis.

Pekano riešutai: pekano riešutai yra geras vitamino E, magnio ir cinko šaltinis.

Pinijos sėklos: pinijų sėklos yra geras vitamino E, magnio ir cinko šaltinis.

Pistacijos: pistacijos yra geras vitamino B6, tiamino ir kalio šaltinis.

Saulėgrąžos: saulėgrąžos yra geras vitamino E, magnio ir seleno šaltinis.

Valgomieji kaštonai: valgomieji kaštonai yra geras vitamino B6, kalio ir mangano šaltinis.

Riešutai – kasdienai: sveika ir skanu

Riešutus galima valgyti įvairiai.

  • Užkandžiai.
  • Įpilkite į salotas ar grūdus.
  • Naudokite kepiniuose ar desertuose.
  • Padarykite riešutų sviestą ar riešutų pieną.
  • Naudokite virimui ar kepimui.

Riešutai yra sveikas ir maistingas maisto papildymas, kurį galima mėgautis įvairiais būdais. Svarbu saikingai valgyti riešutus, nes jie yra kaloringi.

Užmirkyti riešutai vandenyje

Užmirkyti riešutai vandenyje @būvis.lt nuotrauka

Riešutų nauda sveikatai:

• Gali padėti sumažinti širdies ligų riziką: tyrimai parodė, kad riešutų valgymas gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir kraujospūdį, abu rizikos veiksnius, susijusius su širdies ligomis.

• Gali padėti sumažinti 2 tipo diabeto riziką: tyrimai parodė, kad riešutų valgymas gali padėti pagerinti cukraus kiekio kraujyje kontrolę ir sumažinti 2 tipo diabeto riziką.

• Gali padėti sumažinti vėžio riziką: tyrimai parodė, kad riešutų valgymas gali padėti sumažinti tam tikrų vėžio rūšių, įskaitant krūties ir gaubtkolės vėžį, riziką.

• Gali padėti pagerinti smegenų veiklą: tyrimai parodė, kad riešutų valgymas gali padėti pagerinti kognityvinę funkciją ir atmintį.

Ar reikia mirkyti riešutus?

Yra kelios priežastys, kodėl riešutus ir sėklas naudinga pamirkyti prieš vartojimą.

1. Pagerina virškinimą. Riešutai ir sėklos natūraliai turi fitino rūgšties, kuri slopina virškinimo fermentus. Mirkymas padeda suskaidyti fitino rūgštį, taip palengvindamas maistinių medžiagų įsisavinimą ir sumažindamas virškinimo sutrikimų riziką (ypač žmonėms, turintiems jautrią virškinimo sistemą).

2. Padidina maistinių medžiagų įsisavinimą. Mirkymas taip pat padeda neutralizuoti rūgštis riešutuose ir sėklose, taip padidindamas tam tikrų mineralų, tokių kaip kalcis, magnis ir cinkas, įsisavinimą.

3. Pagerina skonį ir tekstūrą. Mirkymas sušvelnina riešutus ir sėklas, pagerindamas jų skonį ir tekstūrą. Kai kurie žmonės mano, kad mirkyti riešutai ir sėklos turi geresnį skonį.

4. Padidina daigumo potencialą. Jei planuojate daiginti riešutus ar sėklas – mirkymas yra būtinas žingsnis. Mirkymas suaktyvina daigumo procesą ir padidina sėkmės tikimybę.

Mirkymo laikas gali skirtis priklausomai nuo riešutų ar sėklų rūšies. Mažesni riešutai ir sėklos, pavyzdžiui, chia sėklos ir linų sėklos, gali būti mirkomi tik kelias valandas. Didesniems riešutams, pavyzdžiui, migdolams ir anakardžiams, gali prireikti mirkyti per naktį arba ilgiau.

Mirkymo būdas:

  • Riešutus ir sėklas sudėkite į dubenį ir užpilkite švariu vandeniu.
  • Vandens kiekis turėtų būti maždaug dvigubai didesnis už riešutų ar sėklų tūrį.
  • Palikite riešutus ar sėklas mirkyti kambario temperatūroje.
  • Nusausinkite riešutus ar sėklas ir naudokite arba laikykite šaldytuve iki 5 dienų.

Svarbu pažymėti, kad ne visiems žmonėms reikia mirkyti riešutus ir sėklas. Kai kurie žmonės gali virškinti riešutus ir sėklas be problemų net ir nemirkę.

Tačiau mirkymas gali būti naudingas tiems, kurie turi virškinimo problemų, nori padidinti maistinių medžiagų įsisavinimą ar tiesiog mėgsta geresnį riešutų ir sėklų skonį ir tekstūrą.

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Dalinuosi apie tai, ką žinau.Aš ieškau ne daug skaitytojų, o tam tikro skaitytojų skaičiaus - Juan Goytisolo

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų