Receptai
Korėjietiški agurkai su morkomis
Publikuota:
Korėjietiški agurkai su morkomis
Skanūs, traškūs agurkėliai. Šaldytuve nekaitinti agurkai gali tikrai išstovėti ir mėnesį. Man jie visgi skaniausi tik šviežiai paruošti, be jokių pasterizavimų. O jūs valgysite greitai, ar ruošite žiemai – priklausys nuo jūsų norų.
Reklama
Ingredientai:
- 4 kg Agurkai
- 1 kg Morkos
- 1 stiklinė Cukrus
- 1 stiklinė Actas - 9 %
- 1 stiklinė Augalinis aliejus
- 100 g Druska
- 2 v.š. Česnakai - smulkintas
- 1 v.š. Malta paprika - aš bėriau žiupsnį čili dribsnių
Paruošimas:
- Morkas sutarkuojame šiaudeliais. Agurkų galiukus nupjauname, perpjauname išilgai į 4 skilteles, tada padaliname per pusę. Taip gausime gražius, nedidelius agurkų gabalėlius.
- Visus produktus sumaišome. Paliekame pastovėti apie 4 val kambario temperatūroje. Sudedame agurkėlius į stiklainius ir laikome šaldytuve, kol suvalgysime.
- Šie agurkėliai nėra skirti ilgam stovėjimui iki žiemos. Jeigu norite, kad jie sulauktų žiemos stiklainius su korėjietiškais agurkais reikėtų pasterizuoti.
- Stiklainius pridengtus dangteliais, neužsuktus stipriai, statome į platų indą, kurio dugnas išklotas rankšluosčiu ar kokiu nors audeklu. Pilame vandens, kad iki pusės apsemtų stiklainius ir kaitiname. Nuo užvirimo apie 10 – 15 min. Išimame iš indo stiklainius ir stipriai užsukame. Leidžiame pilnai atvėsti.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!