Paprastas krapų paruošimo receptas! Visas stiklainis šios užtepėlės suvalgomas akimirksniu! Tai puikus būdas paruošti krapus žiemai ir ne tik!
Kol šviežių žalumynų sezonas įsibėgėja, aš visada pasigaminu šios užtepėlės. Jos pagalba galite pagardinti šviežių daržovių salotas, naudoti kaip padažą, dėti į įvairius daržovių ir mėsos marinatus, taip pat tepti ant duonos ir valgyti kaip užkandį, pavyzdžiui, su virtomis bulvėmis – labai skanu! Nedvejodami gaminkite šį paprastą, sveiką ir skanų padažą!

Paruošimas:
- Krapus susmulkiname kartu su stiebais ir perkeliame į blenderio dubenį.
- Įdedame česnako, vienos citrinos sulčių ir žievelės.
- Graikinius riešutus užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 5 min., tada pakepinkite sausoje keptuvėje iki šviesiai auksinės rudos spalvos.
- Šiek tiek atvėsusius skrudintus riešutus perkelkite į blenderio dubenį.
- Įpilkite cukraus, druskos ir augalinio aliejaus, tada sumalkite visus ingredientus, kol gausite vienalytę košę.
- Paruoštą pastą sudėkite į sausus ir švarius stiklainius, užsukite dangtelius ir laikykite šaldytuve arba rūsyje.
Šią pastą / užtepėlę galima laikyti iki 2 mėnesių. Jei reikia pratęsti galiojimo laiką, galima laikyti maišelyje užšaldžius.
Stiklainis tokios užtepėlės su bulvėmis suvalgomas akimirksniu! Be to, ši pasta yra labai sveika! Labai rekomenduoju pasigaminti ir išbandyti!