Receptai
Lavašo suktinukai su malta mėsa
Publikuota:
Suktinukai yra paprastai paruošiami, tad tai puikus pasirinkimas, kai norisi greitai ir lengvai paruošti skanų patiekalą visai šeimai ar svečiams.
Lavašo suktinukai su malta mėsa
Šie lavašo suktinukai su mėsos įdaru – tai sotus ir gardus užkandis, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Mėsos įdaras, praturtintas daržovėmis ir aromatingais prieskoniais, tobulai dera su traškia lavašo plutele.
Reklama
Ingredientai:
- 4 vnt. Lavašas - 30×40 cm
- 300 g Mėsos faršas
- 1 vnt. Svogūnai
- 1 vnt. Morkos
- 1 vnt. Paprika
- 150 g Sūris
- 100 g Grietinė
- 1 vnt. Kiaušiniai
- 1 žiupsnelis Malta paprika
- 1 v.š. Bazilikas - džiovintas
- ½ a.š. Druska
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Svogūną supjaustykite dideliais kubeliais ir sumalkite blenderiu. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į faršą kartu su svogūnais.
- Saldžiąją papriką supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į faršą. Mišinį pabarstykite druska, juodaisiais pipirais, raudonąja paprika ir džiovintu baziliku, išmaišykite ingredientus rankomis.
- Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
- Aptepimui pagaminkite padažą – grietinę sumaišykite su kiaušiniu, druska ir pipirais pagal skonį.
- Padėkite lavašą ant stalo, o paviršių ištepkite plonu sluoksniu grietinės padažo. Ant grietinės sluoksnio uždėkite sūrį ir uždenkite antruoju lavašo sluoksniu.
- Ant antrojo lavašo uždėkite faršo įdarą ir susukite į ritinį.
- Paruoštus suktinukus padėkite ant kepimo skardos, išteptos augaliniu aliejumi. Suktinukų paviršių patepkite grietinės padažu.
- Kepkite suktinukus 180℃ laipsnių orkaitėje 30-35 minutes.Rezultatas – sultingi ir švelnūs suktinukai su sūriu ir mėsa.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!