Mus rasite
Paruošti lavašo suktinukai su šprotais
Paruošti lavašo suktinukai su šprotais

Receptai

Lavašo suktinukai su šprotais – puikus užkandis šventei

Kuo šis receptas geras:

  • Greitai paruošiamas: nereikia ilgai gaminti ar kepti – tik susukti ir atšaldyti.
  • Sotus ir maistingas: kiaušiniai, sūris ir šprotai suteikia baltymų bei sveikų riebalų.
  • Puikiai tinka svečiams: atrodo estetiškai ir skaniai – patrauklus bet kuriai progai.
  • Lengvai pritaikomas: galite keisti ingredientus (pvz., be česnako, naudoti kitokį sūrį ar net lašišą).
  • Ilgiau laikosi: puikiai tinka pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve.

Lavašo suktinukai su šprotais - puikus užkandis šventei

Karolina Puodžiūtė
Šis užkandis iš šprotų ir lavašo paruošiamas greitai ir be jokių sudėtingų virtuvės manipuliacijų. Tai puikus pasirinkimas, kai netikėtai užsuka svečiai, planuojamas vakarėlis ar tiesiog norisi ko nors sotaus ir skanaus.
Skonio derinys – ypatingas: švelnus sūrio ir kiaušinio kremas, gaivus agurkas, aromatingas krapas ir rūkytos šprotų natos.
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Papildomas laikas1 hour
Bendras laikas 1 hour 15 minutes
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Paruoškite ingredientus: šprotams nuimkite uodegytes. Lydytą sūrelį ir virtus kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite.
  • Sumaišykite įdarą: į sūrio ir kiaušinių masę įdėkite majonezą, druską, pipirų ir per česnakų spaustuką išspaustus česnakus. Viską gerai išmaišykite.
  • Paruoškite lavašą: kiekvieną lavašo lakštą tolygiai patepkite paruošta mase.
  • Sudėkite įdarą: agurką supjaustykite labai plonomis išilginėmis juostelėmis ir išdėliokite ant lavašo paviršiaus. Pabarstykite smulkintais krapais, tolygiai išdėliokite šprotus.
  • Suvyniojimas: lavašo kraštus patepkite majonezu ir susukite į suktinuką (ritinėlį), įdarą palikdami viduje.
  • Atšaldymas: suvyniotus lavašus įsukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai, kad sustandėtų ir įdaras susigertų.
  • Patiekimas: išimkite, supjaustykite porcijomis ir patiekite. Puikiai tinka kaip šventinis užkandis.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitą žuvį vietoje šprotų? Taip, galima naudoti rūkytą lašišą, skumbrę ar net tuną – skonis bus kitoks, bet ne mažiau gardus.
  2. Kiek ilgai galima laikyti šaldytuve? Geriausia suvartoti per 1–2 dienas, laikant sandariame inde ar maistinėje plėvelėje.
  3. Ar lavašas netampa šlapias? Ne, jei patepama saikingai ir šaldoma bent valandą. Svarbu nevartoti per daug majonezo.
  4. Ar galima šaldyti? Ne, šis užkandis netinka šaldymui – tekstūra pablogėja.
  5. Kokį lavašą naudoti – ploną ar storą? Geriausiai tinka plonas lavašas – jis lengviau susukamas ir neišbrinksta.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pasigaminkite:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų