Kuo šis receptas man patinka?
- Greitai paruošiama – visas procesas trunka apie 30 minučių.
- Sotus ir maistingas – vištiena suteikia baltymų, o sūris – kalcio.
- Traškus ir aromatingas – lavašas iškepa su puikia plutele, o prieskoniais pagardinta vištiena suteikian išskirtinį skonį.
- Lengvai pritaikoma – galima pridėti mėgstamų prieskonių ar pakeisti įdarą.
- Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei – arba valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

Traškūs lavašo suktinukai su vištiena
Lavašas, sultinga vištiena ir traški plutelė – trys elementai, kurie šį patiekalą pavers tikra vakarienės ar pietų puošmena. Tai greitai ir lengvai pagaminamas užkandis, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Puikus sprendimas, kai norisi kažko skanaus be didelių pastangų!
Ingredientai:
- 10 vnt. Lavašas - jei naudojate didelius, juos galima supjaustyti
- 400 g Vištienos krūtinėlė
- 1 vnt. Svogūnai
- Petražolės
- 1 v.š. Grietinė
- 2-3 vnt. Kiaušiniai
- 150 g Džiuvesėliai
- 250 g Kietasis sūris - arba mocarela
- 30 ml Augalinis aliejus
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
Vištienos paruošimas:
- Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis, o svogūną – pusžiedžiais.
Mėsos kepimas:
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir suberkite vištieną bei svogūnus. Paskaninkite druska ir pipirais. Kepkite 5–7 minutes, kol mėsa taps auksinės spalvos.
Įdaro paruošimas:
- Keptą vištieną su svogūnais sudėkite į dubenį. Įdėkite grietinę, smulkintas petražoles ir viską gerai išmaišykite.
Suktinukų formavimas:
- Ant lavašo paskleiskite paruoštą įdarą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir susukite į tvirtus suktinukus, užlenkdami kraštus, kad įdaras neiškristų.
Paniravimas:
- Kiekvieną suktinuką pamirkykite plaktuose kiaušiniuose, apvoliokite džiūvėsėliuose ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kepimas:
- Suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.
Video

Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima kepti keptuvėje vietoje orkaitės? Taip, galima kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies, kol suktinukai taps auksinės spalvos.
- Kuo galima pakeisti vištieną? Galite naudoti maltą mėsą, kalakutieną ar net grybų ir daržovių įdarą.
- Kaip išlaikyti suktinukus traškius? Po kepimo palikite juos trumpam atvėsti ant grotelių – taip neliks perteklinės drėgmės.
- Ar galima juos paruošti iš anksto? Taip, galite susukti suktinukus ir laikyti šaldytuve iki kepimo, bet paniruoti rekomenduojama prieš pat kepimą.
- Koks padažas tiktų prie šių suktinukų? Puikiai tinka česnakinis grietinės padažas, pomidorų padažas ar jogurtinis padažas su žolelėmis.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!