Receptai
Makaronai su krevetėmis ir sūrio padažu
Publikuota:
Kuo šis receptas geras?
- Lengva ir greita paruošti: idealu užimtiems vakarams.
- Maistinga: krevetės – puikus baltymų ir omega-3 riebalų šaltinis.
- Estetiškas patiekimas: puikiai tinka vakarienei su draugais ar šeima.
- Subalansuotas: gaivi rukola ir citrina suteikia patiekalui lengvumo.
Makaronai su krevetėmis ir sūrio padažu
Ieškote recepto, kuris nustebintų paprastumu, bet džiugintų savo skoniu? Ši itališka pasta su krevetėmis – tikras atradimas. Pasigaminkite šį receptą ir leiskitės į kulinarinę kelionę į Italiją!
Reklama
Ingredientai:
- 200 g Makaronai - Linguine
- 15 vnt. Krevetės
- 4 juostelės Rūkyta šoninė
- 20 g Parmezanas
- 70 g Tepamas sūris
- 2 skiltelės Česnakai
- 2 saujos Rukola
- 50 ml Raudonas vynas
- 1 vnt. Citrina
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Alyvuogių aliejus - pagal skonį
Paruošimas:
- Krevetes nuplaukite, nuvalykite. 5–6 krevetes smulkiai supjaustykite, likusias palikite sveikas.
- Bekoną supjaustykite mažais gabaliukais.
- Česnaką smulkiai sukapokite.
- Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.
Padažo gaminimas:
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
- Sudėkite bekoną ir kepkite, kol taps traškus.
- Suberkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę.
- Sudėkite sveikas krevetes ir kepkite po 1 minutę iš abiejų pusių.
- Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol alkoholis išgaruos (~1 min.).
- Į keptuvę įdėkite tepamą sūrį, įtarkuokite citrinos žievelės, pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite, kol padažas taps vientisas.
- Suberkite smulkintas krevetes, virtus makaronus ir rukolą. Gerai išmaišykite ir dar pakaitinkite minutę.
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Kuo pakeisti raudoną vyną? Galite naudoti vištienos sultinį arba obuolių sultis.
- Ar galima nenaudoti bekono? Taip, bekoną galima praleisti arba pakeisti rūkytu tofu vegetariškai versijai.
- Ar būtina naudoti tepamą sūrį? Jei jo neturite, galite naudoti grietinėlę ar minkštą varškės sūrį.
- Kaip laikyti likučius? Likusią pastą laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 dienų.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 230kcalAngliavandeniai: 28gBaltymai: 12gRiebalai: 8g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!