Mus rasite
Paruošti makaronai su krevetėmis
Paruošti makaronai su krevetėmis

Receptai

Makaronai su krevetėmis ir sūrio padažu

Kuo šis receptas geras?

  1. Lengva ir greita paruošti: idealu užimtiems vakarams.
  2. Maistinga: krevetės – puikus baltymų ir omega-3 riebalų šaltinis.
  3. Estetiškas patiekimas: puikiai tinka vakarienei su draugais ar šeima.
  4. Subalansuotas: gaivi rukola ir citrina suteikia patiekalui lengvumo.
Paruošti makaronai su krevetėmis

Makaronai su krevetėmis ir sūrio padažu

Karolina Puodžiūtė
Ieškote recepto, kuris nustebintų paprastumu, bet džiugintų savo skoniu? Ši itališka pasta su krevetėmis – tikras atradimas. Pasigaminkite šį receptą ir leiskitės į kulinarinę kelionę į Italiją!
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Kategorija Makaronai
Porcijos 2 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Pienas
Vėžiagyviai ir jų produktai
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Krevetes nuplaukite, nuvalykite. 5–6 krevetes smulkiai supjaustykite, likusias palikite sveikas.
  • Bekoną supjaustykite mažais gabaliukais.
  • Česnaką smulkiai sukapokite.
  • Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.

Padažo gaminimas:

  • Į įkaitintą keptuvę įpilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
  • Sudėkite bekoną ir kepkite, kol taps traškus.
  • Suberkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę.
  • Sudėkite sveikas krevetes ir kepkite po 1 minutę iš abiejų pusių.
  • Supilkite vyną ir pakaitinkite, kol alkoholis išgaruos (~1 min.).
  • Į keptuvę įdėkite tepamą sūrį, įtarkuokite citrinos žievelės, pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite, kol padažas taps vientisas.
  • Suberkite smulkintas krevetes, virtus makaronus ir rukolą. Gerai išmaišykite ir dar pakaitinkite minutę.

Patiekimas:

  • Patiekiant apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir papuoškite likusia rukola. Skanaus!
    Paruošti makaronai su krevetėmis
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Kuo pakeisti raudoną vyną? Galite naudoti vištienos sultinį arba obuolių sultis.
  2. Ar galima nenaudoti bekono? Taip, bekoną galima praleisti arba pakeisti rūkytu tofu vegetariškai versijai.
  3. Ar būtina naudoti tepamą sūrį? Jei jo neturite, galite naudoti grietinėlę ar minkštą varškės sūrį.
  4. Kaip laikyti likučius? Likusią pastą laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 dienų.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 230kcalAngliavandeniai: 28gBaltymai: 12gRiebalai: 8g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų