Mus rasite
Makaronai su šonine, mėtomis ir Parmezanu
Makaronai su šonine @būvis.lt

Receptai

Makaronai su šonine, mėtomis ir Parmezanu

O buvo taip: nusipirkau dar vieną Jamie Oliverio knygą “Ministry of food’”. Ir, žinoma, reikia iš jos kažką pasidaryti. Pradėjau vartyti ir įžangoje aptikau, kad šita jo knygą – receptų perdavimo projektas. Reikia netgi pasirašyti specialiame laukelyje, kad iš kiekvieno šios knygos skyriaus išbandysi mažiausiai po vieną receptą, po to išmokysi kiekvieną jų gaminti šeimos narius ar draugus. Ir taip aš save baru, kad per daug esu įsimylėjusi tą Oliverį, nors yra begalės gerų šefų, bet va, prašom. Oliveriada tęsiasi toliau.

Skanūs makaronai su šonine

Makaronai su šonine, mėtomis ir Parmezanu

Karolina Puodžiūtė
Man pasta yra visada skaniausia. Jeigu einu valgyti į miestą, meniu pirmiausia žiūrinėju, kokia yra pasta. O šioji labai gera – tvarkingo ir teisingo skonio, neaštri. Rekomenduoju!
2 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 15 minutes
Papildomas laikas5 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Kategorija Makaronai
Porcijos 4 asmenims

Įrankiai

Puodas
Keptuvė
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Išvirkite pastą pasūdytame vandenyje taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Nupilkite vandenį, šiek tiek jo palikdami.
  • Nuskabykite mėtos lapelius ir susmulkinkite. Sutarkuokite sūrį. Supjaustykite juostelėmis šoninę.
  • Įkaitinkite didžiulę keptuvę su sviestu bei alyvuogių aliejumi ir sudėkite į keptuvę šoninę. Apibarstykite ją juodaisiais pipirais ir kepkite iki tol, kol gražiai apskrus.
  • Sudėkite šaldytus žirnelius į keptuvę, viską išmaišykite ir kepkite dar keletą minučių. Tada sudėkite grietinę bei mėtas.
  • Sudėkite į keptuvę makaronus su šiek tiek likusio vandens nuo virimo, perpjaukite citriną per pusę ir išspauskite pusę jos sulčių į keptuvę. Kepkite viską pamaišydami tol, kol pasta pradės gražiai burbuliuoti. Tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir iškart sudėkite sūrį. Viską gerai išmaišykite, padalinkite pastą į keturias lėkštes ir tuojau pat patiekite. Arba sudėkite į didelį stalo dubenį ir leiskite kiekvienam įsidėti pačiam.
  • J. Oliveris rekomenduoja šią pastą valgyti su paprastomis įvairių lapų salotomis, pagardintomis bet kokiu lengvu užpilu. Skanaus!
    Skanūs makaronai su šonine
Reklama

Pastabos

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Paprasta.
  • Šaltinis: Jamie Oliver knyga “Ministry of Food”, 52-as puslapis.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
2 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų