Receptai
Marinuoti baklažanai su česnaku ir pipirais
Publikuota:
Marinuoti baklažanai su česnaku ir pipirais
Baklažanai – kaip grybai žiemai. Puikus baklažanų užkandis žiemai, aromatingas ir labai skanus. Svarbiausia nepervirti.
Reklama
Ingredientai:
- 1 ½ kg Baklažanas
- 100 g Česnakai
- 350 g Paprika - raudonoji
- 1 kekė Krapai
- 1 kekė Petražolės
- Kalendra - grūdeliai pagal skonį
- 1 v.š. Druska
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- 80 ml Actas - 9%
- 100 ml Augalinis aliejus
Paruošimas:
- Pašalinkite baklažanų stiebus ir supjaustykite dideliais kubeliais. Puode užvirinkite vandenį, suberkite baklažanus ir virkite 5 minutes.
- Tada kiaurasamčiu išimkite baklažanus iš puodo. Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir nuluptas česnako skilteles. Išimkite paprikos vidų ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Viename dubenyje sumaišykite paprikas su žolelėmis ir česnaku, pabarstykite druska, pagal skonį įberkite kalendros ir maltų juodųjų pipirų.
- Į papriką ir žoleles supilkite actą ir augalinį aliejų, gerai išmaišykite.
- Į paprikos ir žolelių mišinį sudėkite baklažanus ir vėl išmaišykite.
- Baklažanus su žolelėmis ir česnaku sudėkite į išplautus ir išdžiovintus stiklainius ir gerai prispauskite.
- Likusį sūrymą supilkite į stiklainius ir uždenkite dangteliais.
- Išklokite puodo dugną rankšluosčiu ir ustatykite stiklainius. Ikistiklainių kaklelio pripildykite vandens ir padėkite ant ugnies, kol užvirs.
- Užvirus stiklainius virkite 10 min.
- Po šios procedūros išimkite stiklainius iš puodo, užsukite ir pastatykite dangčiais žemyn.
- Stiklainius rekomenduojama uždengti antklode ir palikti, kol visiškai atvės.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!