Close Menu
    Jau skaitei?

    Kepta lydeka su svogūnų – voveraičių garnyru

    Silkė su baravykais

    Tinginys su kokosų

    Facebook YouTube
    Antradienis, birželio 3
    • Spalvinimo paveiksliukai
    • Būvio kinas
    Facebook YouTube
    Būvis.ltBūvis.lt
    • Receptai

      Lengvas desertas visai šeimai: kepti obuoliai su varške

      2025-06-01

      Marinuoti ridikėliai – niekas neatsisakys

      2025-06-01

      Kreminė sūrio sriuba su šparagais – soti, kvapni ir itin gardi

      2025-05-31

      Naminiai česnako milteliai – natūralu, paprasta ir labai skanu!

      2025-05-29

      Lengvi ir kvapnūs grybų įdaru pagardinti liesi balandėliai

      2025-05-26
    • Sodas ir daržas

      Kodėl pūva cukinijos ir ką su tuo daryti?

      2025-05-29

      Sėjos kalendorius 2025 m. birželiui: ką dar galima pasodinti

      2025-05-29

      Kaip apsaugoti svogūnus darže nuo ligų ir kenkėjų – patarimai

      2025-05-19

      Kaip skaičiuojamas erdmetris?

      2025-05-18

      Išsaugokite derlių nuo vaisėdžių: kaip atsikratyti kirmėlių obelyse

      2025-05-15
    • Kelionės

      „Ryanair“ atidarys klientų aptarnavimo centrą Varšuvoje

      2025-05-30

      „AirBaltic“ skelbia naują lėktuvų bilietų išpardavimą

      2025-05-29

      „Vueling“ išpardavimas: skrydžiai po Europą nuo 13 €

      2025-05-29

      Žaibiškas „Ryanair“ išpardavimas: bilietai – nuo 15 €

      2025-05-28

      Vokietijos miestas siūlo nemokamas dviejų savaičių atostogas

      2025-05-27
    • Sveikata
    • Aktualijos
    Naujausi
    Būvis.ltBūvis.lt
    Pagrindinis » Naujausi » Receptai » Marinuoti ridikėliai – niekas neatsisakys
    Receptai

    Marinuoti ridikėliai – niekas neatsisakys

    Karolina PuodžiūtėAutorius Karolina Puodžiūtė2025-06-01Komentarų: 03 min. skaitymo
    Paruošti marinuoti ridikėliai
    Paruošti marinuoti ridikėliai
    Dalintis
    Facebook Telegram WhatsApp Copy Link
    Receptas👉 Prisijunk prie FaceBook 👈

    Sveiki, maisto entuziastai! Šiandien kviečiu jus į kulinarinę kelionę, kurioje atrasime netikėtą ridikėlių pusę – marinuotus! Šis receptas yra tikras perlas tiems, kas mėgsta eksperimentuoti ir ieško naujų skonių. Vietoj įprasto ridikėlių aštrumo ir traškumo čia rasite pikantišką rūgščiai saldų poskonį su subtiliomis acto natomis. Šie marinuoti ridikėliai puikiai tinka kaip užkandis, garnyras prie mėsos ar sūrio, o gal net kaip gurmaniška dovana! Paruošimas užtruks vos kelias akimirkas, o rezultatas džiugins ilgai – ar valgysite iškart, ar pasiliksite žiemai. Tad pasiraitokime rankoves ir pradėkime!

    Paruošti marinuoti ridikėliai

    Marinuoti ridikėliai – niekas neatsisakys

    Karolina Puodžiūtė
    Neįprastas daržovių konservavimo būdas. Galite valgyti iškart arba pasilikti žiemai. Įprastas ridikėlių aštrumas ir intensyvumas virsta pikantišku saldžiarūgščiu skoniu su lengvomis natomis. Tuo pačiu ridikėliai išlieka traškūs.
    3 | 1 įvertinimas
    mitybos planai
    Paruošimo laikas 20 minutes min
    Virimo laikas 5 minutes min
    Papildomas laikasSterilizavimas: 15 minutes min
    Bendras laikas 40 minutes min
    Kategorija Daržovių patiekalai, Konservavimas
    Virtuvė Pasaulio virtuvė
    Porcijos 6 asmenims
    Alergenai
    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA

    Ingredientai
      

    • 300 g Ridikėliai
    • 30 g Cukrus
    • 10 g Druska
    • 10 g Garstyčių sėklos
    • 300 ml Vanduo
    • 100 ml Vyno actas
    • 1 šakelė Peletrūnas
    • 2 vnt. Lauro lapas
    • 4 vnt. Juodieji pipirai - žirneliai
    Neleisk ekranui užmigti!

    Paruošimas
     

    • Paruoškite visus ingredientus.
    • Sterilizuokite du 0,5 l talpos stiklainius su dangteliais.
    • Kruopščiai nuplaukite ridikėlius po tekančiu vandeniu. Nupjaukite lapus, jei jų yra, palikdami nedidelius kotelius.
    • Prikiškite stiklainius ridikėliais iki pat viršaus.
    • Paruoškite marinatą: užvirkite vandenį, įpilkite actą, suberkite druską, garstyčių sėklas, cukrų, įdėkite peletrūno, lauro lapus ir pipirus. Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps.
      Pastaba: originale naudojama švieži peletrūno šakelė, kurios man nepavyko rasti, todėl naudojau džiovintą. Galima rinktis bet kokius kitus kvapnius žalumynus pagal skonį.
    • Karštą marinatą supilkite į stiklainius iki jų „petukų“. Užsukite dangtelius.
    • Dideliame puode užvirkite vandenį. Statykite stiklainius į vandenį – jis turėtų siekti iki stiklainių „petelių“. Sterilizuokite 15 minučių.
    • Išimkite stiklainius iš verdančio vandens ir leiskite marinuotiems ridikėliams visiškai atvėsti kambario temperatūroje (tai užtruks apie 2–3 valandas). Po to galite ragauti!
      Jei norite ridikėlius laikyti ilgiau, atvėsusius stiklainius perkelkite į vėsią vietą.
    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA
    Proga Pietums, Vakarienei
    mitybos planai
    Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

    Rekomenduojame pasigaminti:

    • Beatos užtepėlės
    • Beatos obuolių pyragas
    • Greiti užkandžiai svečiams
    • Gaivi krabų lazdelių mišrainė

    Dažniausiai užduodami klausimai:

    1. Ar galima naudoti kitą actą vietoj baltojo vyno acto? Taip, galite naudoti obuolių actą arba įprastą maistinį actą, tačiau skonis gali šiek tiek skirtis. Baltasis vyno actas suteikia švelnesnį poskonį.
    2. Ar būtina sterilizuoti stiklainius? Jei planuojate valgyti ridikėlius iškart, sterilizacija nėra būtina, tačiau ji užtikrina ilgesnį laikymą, ypač jei ruošiate žiemai.
    3. Kuo pakeisti peletrūną, jei jo neturiu? Galite naudoti kitus žalumynus, pvz., krapus, petražoles ar net šiek tiek rozmarino, tačiau jų skonis turi būti subtilus, kad neužgožtų ridikėlių.
    4. Kaip ilgai galima laikyti marinuotus ridikėlius? Vėsioje vietoje (pvz., rūsyje ar šaldytuve) jie gali išsilaikyti kelis mėnesius. Atidarius stiklainį, laikykite šaldytuve ir suvartokite per 2–3 savaites.
    5. Ar galima marinuoti kitokias daržoves šiuo būdu? Žinoma! Šis marinatas puikiai tinka marinuojant agurkus, morkas ar net žiedinius kopūstus. Eksperimentuokite su skirtingomis daržovėmis!
    Vakavimas
    Sekite mus Facebook Sekite mus YouTube
    Pasidalinkite Facebook WhatsApp Telegram Email Copy Link
    Karolina Puodžiūtė
    • Facebook

    Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

    Ar tai jau skaitei?

    Lengvas desertas visai šeimai: kepti obuoliai su varške

    2025-06-013 min. skaitymo

    Kreminė sūrio sriuba su šparagais – soti, kvapni ir itin gardi

    2025-05-312 min. skaitymo

    Naminiai česnako milteliai – natūralu, paprasta ir labai skanu!

    2025-05-292 min. skaitymo

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Receptai

    Sūdytos karamelės tinginys
    Vaivorykštinis upėtakis: gurmaniškos vakarienės paslaptis
    Kepta lydeka su špinatais ir riešutais
    Kreminė sūrio sriuba su šparagais – soti, kvapni ir itin gardi
    Cinamono pyragas
    Saldžiosios paprikos adžika žiemai – kvapnus ir lengvai paruošiamas delikatesas

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Sodas ir daržas

    Kada ir kaip tinkamai genėti vynuoges pavasarį: visi proceso niuansai
    Kada sodinti kopūstus daigams 2025 metais ir kaip juos prižiūrėti?
    Petražolių sėjos taisyklės – kur ir kaip tai daryti
    Voratinklinė erkė puola paprikas – kaip atsikratyti šio kenkėjo
    Mėnulio sėjos kalendorius 2024 metams
    Kada ir kaip tręšti avietes?

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Serialai

    50 geriausių XXI amžiaus serialų
    Serialai apie mafiją
    Serialai apie raganas
    Finalinis „Jeloustouno“ epizodas tapo žiūrimiausiu serialo istorijoje
    Serialai apie meilę
    Serialas „Bunkeris“ pratęstas dar dviem sezonams, kurie taps paskutiniais

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    GoWild

    Maršrutas “Palūksčiai”
    Vandens turizmas Lietuvoje
    Kretuonas
    Ecolines išparduoda bilietus iš Lenkijos į Vokietiją ir Lietuvą
    Kaip susidarė Nemunas
    Didžiosios Nemuno kilpos

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Sveikata

    Kodėl pakyla kepenų fermentai – priežastys, diagnostika ir gydymas
    Kodėl kutena gerklę?
    Seleno nauda sveikatai – ką svarbu žinoti kiekvienam?
    Skauda riešą darant atsispaudimus – išsamūs patarimai
    Hemorojus. Kaip gydyti liaudiškomis priemonėmis?
    10 patarimų, kaip lengvai atsivėsinti karštą dieną

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę

    Kinas

    5 priežastys, kodėl animacinis filmas „Srovė” yra nuostabus
    Laukė ne viena karta: Džonis Depas sugrįžta į „Karibų piratus”
    Filmas Didžiosios lenktynės. Audi prieš Lancia (2024)
    Įsikūnijimas: Ugnis ir pelenai: Cameronas atskleidė naujas trečiosios dalies detales
    Kritikai giria filmą „Mikis 17“ su Robertu Pattinsonu
    Finalinis „Jeloustouno“ epizodas tapo žiūrimiausiu serialo istorijoje

    Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G 20 GB LT + 15 GB ES

    TIK 8.5€. Nuolaidos kodas: buvis.lt

    Į parduotuvę
    Rašyti komentarą
    3 from 1 vote (1 rating without comment)
    Rašyti komentarą Cancel Reply
    Recepto reitingas




    mitybos planai
    5G SIM kortelė

    5G neriboti GB Lietuvoje

    Puikus pasiūlymas tau - Neriboti pokalbiai + neribotos SMS + 5G neriboti GB LT + 20 GB ES + 1000 min. ES + 1000 SMS ES

    TIK už 11.5€

    SPAUSK ČIA
    Facebook YouTube
    • Autoriai
    • Archyvas
    • Bendruomenės taisyklės
    • Privatumo politika
    • Slapukų politika
    • Kontaktai
    • Spalvinimo paveiksliukai
    • Filmai
    Visos teisės saugomos © 2023-2025 Kopijuoti turinį be raštiško sutikimo griežtai draudžiama.

    Įveskite paieškos žodį ir paspauskite Enter, kad atlikti paiešką. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.

    Įvertink šį receptą!

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.