Receptai
Mišrainė su jautienos liežuviu
Publikuota:
Jautienos liežuvio mišrainės receptas
Liežuvio mišrainės receptas - gaunasi ryškaus, labai švelnaus skonio ir labai gražiai atrodo ant šventinio stalo.
Reklama
Ingredientai:
- Jautienos liežuvis - mažas virtas gabalėlis
- ½ vnt. Kepta paprika
- ½ vnt. Marinuoti agurkai
- 1 vnt. Agurkai - mažas
- 1 vnt. Kiaušiniai - virtas
- 3 v.š. Majonezas
- ½ skiltelė Česnakai
- Sūris - pagal skonį
- Krapai - kelios šakelės
- Petražolės - pagal skonį
- 7 g Krienai - šaknis
- Sezamas - pakepintos sėklos
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Pirmiausia paruoškime skanų salotų padažą. Iš kelių krapų šakelių nuskiname lapelius, smulkiai supjaustome ir dedame į dubenį su majonezu. Į dubenį suberkite smulkiai tarkuotus krienus ir pusę išspausto česnako skiltelės. Viską kruopščiai išmaišykite.
- Smulkiai supjaustykite pusę iškeptos paprikos, įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir įdėkite į kepimo žiedą kaip pirmąjį sluoksnį.
- Papriką lengvai prispauskite, pabarstykite tarkuotu sūriu ir užpilkite sluoksnį majonezo užpilo.
- Ant užpilo uždėkite virtą jautienos liežuvį, supjaustytą smulkiais kubeliais, taip pat prispauskite ir patepkite padažu. Pabarstykite sūriu.
- Smulkiai supjaustykite raugintus ir šviežius agurkus, sumaišykite ir išdėliokite kitą sluoksnį. Agurkus patepkite majonezu.
- Virtą kiaušinį padalinkite į trynį ir baltymą, baltymą smulkiai supjaustykite ir taip pat išdėliokite sluoksniu.
- Ant viršaus smulkiai sutarkuokite trynį ir pabarstykite pakepintomis sezamo sėklomis.
- Leiskite salotoms šiek tiek pailsėti ir įsigerti skoniams. Prieš patiekdami atsargiai nuimkite žiedą, papuoškite žolelėmis ir visą šį grožį patiekite prie stalo. Skanaus!
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!