Mus rasite
Obuolių ir kriaušių kompotas žiemai
Obuolių ir kriaušių kompotas

Receptai

Obuolių ir kriaušių kompotas žiemai

Obuolių ir kriaušių kompotas žiemai yra vienas populiariausių. Daugelis žmonių jo paruošimui išpjauna pažeistas vaisių dalis ir palieka gerąsias. Iš principo galite tai padaryti ir jūs, skaičiuojant, kad trijų litrų stiklainiui reikės apie 500 g nuluptų obuolių ir kriaušių. Visiškai įmanoma cukraus kiekį reguliuoti pagal skonį, per daug nenukrypstant nuo mūsų rekomenduojamo kiekio, kitaip kompotas tiesiog surūgs. Ir dar vienas patarimas: šiam kompotui tinka kieti obuoliai ir kriaušės, nes veikiant aukštai temperatūrai minkštieji greitai subyrės.

Paruoštas obuolių ir kriaušių kompotas

Obuolių ir kriaušių kompotas žiemai

Karolina Puodžiūtė
Obuolių kompotą su kriaušėmis galima padaryti originalesnį, įdėjus smulkintos citrinos žievelės, porą mėtų šakelių ar cinamono lazdelę (geriausia ne viską kartu, o vieną iš mano siūlomo varianto).
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes
Bendras laikas 40 minutes
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Paruoškite stiklainį kompotui. Kruopščiai nuplaukite, tada sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Nuplaukite dangtelį. Leiskite stiklainiui ir dangteliui išdžiūti.
  • Kriaušes ir obuolius nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite pusiau ir išimkite šerdį bei sėklas. Kriaušių ir obuolių minkštimą supjaustykite stambiais griežinėliais.
  • Į puodą supilkite geriamąjį vandenį, suberkite cukrų ir užvirinkite. Virkite 3 minutes. Sudėkite pjaustytus obuolius ir kriaušes. Vėl užvirinkite. Įpilkite citrinos rūgšties. Virkite 5 minutes.
  • Į paruoštą stiklainį supilkite kaušelį sirupo ir švelniai pasukant, pašildykite stiklainį iš vidaus. Tada atsargiai per platų piltuvą supilkite obuolių ir kriaušių kompotą į stiklainį.
  • Obuolių ir kriaušių kompoto stiklainį uždarykite dangteliu ir užsukite. Apverskite ant dvigubai sulankstyto rankšluosčio. Leiskite kompotui visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
    Paruoštas obuolių ir kriaušių kompotas
Reklama

Pastabos

Obuolių ir kriaušių kompotą papildykite uogomis (avietėmis, braškėmis, juodaisiais ir raudonaisiais serbentais): tai pagerins ir gėrimo išvaizdą, ir, žinoma, skonį bei aromatą.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

 

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų