Receptai
Obuolių ir kriaušių kompotas žiemai
Publikuota:
Obuolių ir kriaušių kompotas žiemai yra vienas populiariausių. Daugelis žmonių jo paruošimui išpjauna pažeistas vaisių dalis ir palieka gerąsias. Iš principo galite tai padaryti ir jūs, skaičiuojant, kad trijų litrų stiklainiui reikės apie 500 g nuluptų obuolių ir kriaušių. Visiškai įmanoma cukraus kiekį reguliuoti pagal skonį, per daug nenukrypstant nuo mūsų rekomenduojamo kiekio, kitaip kompotas tiesiog surūgs. Ir dar vienas patarimas: šiam kompotui tinka kieti obuoliai ir kriaušės, nes veikiant aukštai temperatūrai minkštieji greitai subyrės.
Obuolių ir kriaušių kompotas žiemai
Obuolių kompotą su kriaušėmis galima padaryti originalesnį, įdėjus smulkintos citrinos žievelės, porą mėtų šakelių ar cinamono lazdelę (geriausia ne viską kartu, o vieną iš mano siūlomo varianto).
Reklama
Ingredientai:
- 350 g Kriaušės
- 250 g Obuoliai
- 3 l Vanduo
- 250 g Cukrus
- ½ a.š. Citrinos rūgštis
Paruošimas:
- Paruoškite stiklainį kompotui. Kruopščiai nuplaukite, tada sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Nuplaukite dangtelį. Leiskite stiklainiui ir dangteliui išdžiūti.
- Kriaušes ir obuolius nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite pusiau ir išimkite šerdį bei sėklas. Kriaušių ir obuolių minkštimą supjaustykite stambiais griežinėliais.
- Į puodą supilkite geriamąjį vandenį, suberkite cukrų ir užvirinkite. Virkite 3 minutes. Sudėkite pjaustytus obuolius ir kriaušes. Vėl užvirinkite. Įpilkite citrinos rūgšties. Virkite 5 minutes.
- Į paruoštą stiklainį supilkite kaušelį sirupo ir švelniai pasukant, pašildykite stiklainį iš vidaus. Tada atsargiai per platų piltuvą supilkite obuolių ir kriaušių kompotą į stiklainį.
- Obuolių ir kriaušių kompoto stiklainį uždarykite dangteliu ir užsukite. Apverskite ant dvigubai sulankstyto rankšluosčio. Leiskite kompotui visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
Reklama
Pastabos
Obuolių ir kriaušių kompotą papildykite uogomis (avietėmis, braškėmis, juodaisiais ir raudonaisiais serbentais): tai pagerins ir gėrimo išvaizdą, ir, žinoma, skonį bei aromatą.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti: