
Obuolių pyragas su graikiniais riešutais
Nepaisant savo paprastumo, obuolių pyragas su riešutais gaunasi nepaprastai skanus. Jį galima lengvai patiekti ant šventinio stalo kaip gražų dekorą. Papuošimui puikiai tiks šokoladinis ganašas, įvairūs riešutai, karamelizuoti vaisiai.
Ingredientai:
- 3 vnt. Kiaušiniai
- 200 g Kvietiniai miltai
- 200 g Grietinė
- 100 g Sviestas
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 300 g Obuoliai
- 100 g Graikiniai riešutai
- ½ a.š. Cinamonas
- 150 g Cukrus
- Druska - žiupsnelis
Paruošimas:
- Nulupkite, išvalykite obuolius ir smulkiai supjaustykite.
- Graikinius riešutus porą minučių padžiovinkite keptuvėje ir susmulkinkite.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska.
- Įpilkite grietinės ir lydyto sviesto, išmaišykite.
- Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, maltą cinamoną ir vėl išmaišykite.
- Į paruoštą tešlą įmaišykite obuolius ir riešutus.
- Tešlą dėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 45-50 minučių 180℃ laipsnių orkaitėje. Paruoštą obuolių pyragą atvėsinkite, dėkite į lėkštę, pabarstykite cinamono ir cukraus mišinių ir smulkintais riešutais.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!