Mus rasite
Orkaitėje kepti žemaičių bynai
Orkaitėje keptų žemaičių receptas @būvis.lt

Receptai

Orkaitėje kepti žemaičių bynai

Vakar viriau jautienos sultinį. Pasakysiu tiek, kad sultinys pavyko tobulai. Tačiau jo aprašymui paskirsiu visą skyrių, o ne prie blynų. Tačiau tiesa ir ta, kad be sultinio nebūtų pavykę ir blynai. Kadangi sultinį viriau iš jautienos kaulų, o ant kaulų liko mėsos. Šeimai pasiūliau iškepti lietinius su mėsos įdaru Crepes arba lietiniai su vištiena ir cukinijomis, bet palaikymo nesulaukiau, pasiūliau virtinius tačiau pritarimo irgi nesulaukiau, bet kai šovė mintis apie žemaičių blynus, tai sulaukiau pagarbos šūksnių iš visų šeimos narių, net ir šuo, kurio vardas Garis Garisonas Drakonas irgi džiaugsmingai vizgindamas uodegą suamsėjo, tarsi jam kliūtų nors mažiausias kąsnelis.

Orkaitėje kepti žemaičių bynai

Žemaičių blynai Orkaitėje

Karolina Puodžiūtė
Žemaičių blynus jau esu kepusi, tačiau viena skaitytoja Rima pastebėjo, kad blynus geriau būtų kepti orkaitėje. Tad šį kartą bandysiu taip ir kepti.
5 | 1 įvertinimas
Reklama
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 1 hour 20 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Bendras laikas 1 hour 50 minutes

Įrankiai

Mėsmalė
Keptuvė
Reklama

Ingredientai:
  

Blynams

Įdarui

Reklama

Paruošimas:
 

  • Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir sumalkite mėsmale. Sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą ir viską gerai išminkikite.
  • Išvirtą mėsą ir morkas sumalkite.
  • Svogūną smulkiai sukapokite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi ir sumaišykite su mėsa.
  • Formuokite kaip cepelinus, po to suplokite ir keptuvėje lengvai apkepkite, kad gražiai paruduotų.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių sudėkite ant kepimo popieriaus blynus, lengvai pridenkite folija ir kepkite 10 minučių. Nuimkite folija ir dar 10 minučių pakepkite.

“Vyriška Virtuvė” siūlo 3 skirtingus įdarus žemaičių blynams:

  • Žemaičių blynai su vištienos ir sūrio įdaru;
  • Žemaičių blynai su grybų (baravykų) įdaru;
  • Žemaičių blynai su varškės įdaru.
Reklama

Pastabos

Tokių purių, neriebių ir skanių, dar nesu valgiusi. Ačiū Rima už patarimą kepti žemaičių blynus orkaitėje. Nuo šiol visada taip ir darysiu.
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Skaityti toliau

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Maršrutas “Palūksčiai”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Palūksčiai”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Sūduvos keliais”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Sūduvos keliais”

autorius 2024-01-29
Maršrutas “Vilnia”

Apie Lietuvą

Maršrutas “Vilnia”

autorius 2024-01-29
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų