- Greitai paruošiama. Pagaminama greitai ir lengvai, tad puikiai tinka užimtoms dienoms.
- Sveika alternatyva. Mažiau riebalų ir daugiau daržovių jūsų racione.
- Lankstus pritaikymas. Galite eksperimentuoti su prieskoniais ar pridėti kitų ingredientų, pavyzdžiui, sūrio.
- Prieinama. Recepto ingredientai dažniausiai yra kiekvienos virtuvės spintelėje.
- Mažai kalorijų. Tinka tiems, kurie rūpinasi savo mityba.

Paprasti morkų blynai
Šie morkų blynai – idealus pasirinkimas greitam užkandžiui ar lengvam patiekalui. Jie gaminami iš paprastų ingredientų, kuriuos dažniausiai turime virtuvėje. Blynai puikiai tinka tiek šilti, tiek šalti, ypač patiekti su mėgstamu padažu.
Ingredientai
- 300 g Morkos
- 2 vnt. Kiaušiniai
- 50 g Kvietiniai miltai
- ½ a.š. Kmynai - malti
- ½ a.š. Česnako milteliai
- ½ a.š. Druska
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Augalinis aliejus - kepimui
Paruošimas
- Morkas sutarkuokite stambia tarka. Kiaušinius lengvai išplakite.
- Sujunkite morkas su kiaušiniais, tada įmaišykite miltus, druską, pipirus, kmyną ir česnaką.
- Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Šaukštu formuokite blynus ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
Dažniausiai užduodami klausimai:
Ar galima naudoti kitokias daržoves? Taip, galite papildomai pridėti cukinijų, moliūgų ar bulvių.
Ar galima kepti be aliejaus? Galite kepti orkaitėje.
Ką daryti, jei tešla per skysta? Pridėkite daugiau miltų arba šaukštą manų kruopų.
Kaip ilgai laikyti blynus? Šaldytuve – iki 2 dienų. Jie taip pat tinka užšaldymui.
Kokį padažą pasirinkti? Puikiai tiks jogurto padažas, grietinė su česnaku ar net saldžiarūgštis padažas.