Mus rasite
Paruošti blynai be kiaušinių su kefyru
Paruošti blynai be kiaušinių su kefyru

Receptai

Purūs blynai be kiaušinių su kefyru – mėgausitės iki paskutinio kąsnio

Kodėl verta išsikepti šiuos blynus?

  • Be kiaušinių – tinka tiems, kurie jų nevartoja.
  • Labai purūs ir minkšti – kefyras su soda sukuria ypatingą tekstūrą.
  • Lengva pagaminti – užtruksite vos kelias minutes!
  • Tinka su saldžiais, tiek su sūriais priedais.
Paruošti blynai be kiaušinių su kefyru

Purūs blynai be kiaušinių su kefyru – mėgausitės iki paskutinio kąsnio

Karolina Puodžiūtė
Šie blynai su kefyru yra minkšti, purūs ir lengvai pagaminami. Kefyras suteikia jiems švelnią tekstūrą ir malonų rūgštelės poskonį, o be kiaušinių paruošta tešla išlieka lengva. Puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvam užkandžiui su uogiene, medumi ar grietine.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Virimo laikas 15 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Kategorija Blynai
Porcijos 2 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

Paruoškite tešlą:

  • Lengvai pašildykite kefyrą, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas.
  • Į pusę kefyro suberkite sodą ir išplakite.
  • Sudėkite cukrų, druską ir persijotus miltus, išmaišykite iki vientisos masės.
  • Supilkite likusį šiltą kefyrą, dar kartą gerai išmaišykite.
  • Įpilkite augalinį aliejų ir palikite tešlą pastovėti 15 minučių.

Kepkite blynus:

  • Gerai įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi.
  • Supilkite nedidelį kiekį tešlos ir tolygiai paskirstykite keptuvėje.
  • Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  • Kepant kartais vėl patepkite keptuvę aliejumi, kad blynai nepriliptų.

Patiekite:

  • Patiekite su mėgstamais priedais: medumi, uogiene, grietine ar šviežiomis uogomis.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Ar galima naudoti augalinį kefyrą? Taip, galite naudoti sojų, avižų ar migdolų kefyrą, bet gali šiek tiek keistis blynų tekstūra.
  • Ką daryti, jei tešla per tiršta? Įpilkite šiek tiek papildomo kefyro arba vandens ir gerai išmaišykite.
  • Ar galima blynus kepti be aliejaus? Taip, bet reikės naudoti nelimpančią keptuvę.
  • Kodėl blynai ne tokie purūs, kaip tikėjausi? Įsitikinkite, kad kefyras buvo šiltas ir kad soda gerai sureagavo su rūgštimi.
  • Kaip laikyti blynus, jei jų liko? Laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų, o prieš valgant pašildykite keptuvėje.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Taip pat išsikepkite:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų