Receptai
Pyragas su mandarinais
Publikuota:
- Lengvas ir greitas gaminimas. Pyragas ruošiamas paprastai ir nereikalauja daug laiko.
- Subalansuotas skonis. Salstelėję mandarinai ir švelni tešla sukuria harmoningą derinį.
- Universalumas. Puikiai tinka tiek prie arbatos, tiek šventiniam stalui.
- Estetika. Pyragas atrodo įspūdingai, tad tikrai papuoš jūsų šventinį stalą.
Pyragas su mandarinais
Žiema – mandarinų sezonas ir jaukios kepinių aromato pripildytos dienos. Šis mandarininis pyragas yra puikus desertas, kuris nustebins tiek savo išvaizda, tiek skoniu. Drėgnas, lengvas, aromatingas ir ne per saldus – tai tikra žiemos šiluma lėkštėje.
Reklama
Ingredientai:
22 cm formai
- 150 g Kvietiniai miltai
- 5-7 vnt. Mandarinai
- 3 vnt. Kiaušiniai
- 120 g Sviestas
- 100 g Cukrus
- 10 g Kepimo milteliai
- ½ a.š. Vanilinis cukrus
Paruošimas:
Formos paruošimas:
- Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, kraštus patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
Mandarinų paruošimas:
- Nulupkite mandarinus ir perpjaukite pusiau. Dėkite juos į formą pjūvio puse į apačią.
Tešlos paruošimas:
- Kiaušinius su cukrumi išplakite iki šviesios, purios masės.
- Įmaišykite kambario temperatūros sviestą ir dar kartą išplakite.
- Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais bei vanilinį cukrų. Švelniai maišykite iki vientisos masės (galima plakti mažu mikserio greičiu).
Kepimas:
- Supilkite tešlą ant mandarinų ir tolygiai paskirstykite.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūroje 35–40 min. Stebėkite pagal savo orkaitę.
Video
Reklama
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai:
- Ar galima naudoti kitus citrusinius vaisius vietoj mandarinų? Taip, galite naudoti apelsinus, tačiau skonis bus šiek tiek kitoks.
- Kaip laikyti pyragą? Laikykite sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 4 dienų.
- Ar galima sviestą pakeisti aliejumi? Taip, tačiau sviestas suteikia daugiau skonio ir tekstūros.
- Ar reikia pyragą valgyti šiltą? Jis skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Šiltas puikiai dera su ledais.
- Kaip išvengti pyrago prilipimo prie formos? Įsitikinkite, kad forma gerai ištepta sviestu ir pabarstyta miltais arba naudokite kepimo popierių.
Maistingumas
Porcija: 100gKalorijos: 200kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 4gRiebalai: 12g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!