Mus rasite
Kalėdinis pyragas su mandarinais
Kalėdinis pyragas su mandarinais

Receptai

Pyragas su mandarinais

  • Lengvas ir greitas gaminimas. Pyragas ruošiamas paprastai ir nereikalauja daug laiko.
  • Subalansuotas skonis. Salstelėję mandarinai ir švelni tešla sukuria harmoningą derinį.
  • Universalumas. Puikiai tinka tiek prie arbatos, tiek šventiniam stalui.
  • Estetika. Pyragas atrodo įspūdingai, tad tikrai papuoš jūsų šventinį stalą.
Mandarinų pyragas

Pyragas su mandarinais

Karolina Puodžiūtė
Žiema – mandarinų sezonas ir jaukios kepinių aromato pripildytos dienos. Šis mandarininis pyragas yra puikus desertas, kuris nustebins tiek savo išvaizda, tiek skoniu. Drėgnas, lengvas, aromatingas ir ne per saldus – tai tikra žiemos šiluma lėkštėje.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 40 minutes
Bendras laikas 55 minutes
Porcijos 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas
Reklama

Ingredientai:
  

22 cm formai

Paruošimas:
 

Formos paruošimas:

  • Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, kraštus patepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

Mandarinų paruošimas:

  • Nulupkite mandarinus ir perpjaukite pusiau. Dėkite juos į formą pjūvio puse į apačią.
    Mandarinų pyrago paruošimas

Tešlos paruošimas:

  • Kiaušinius su cukrumi išplakite iki šviesios, purios masės.
  • Įmaišykite kambario temperatūros sviestą ir dar kartą išplakite.
  • Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais bei vanilinį cukrų. Švelniai maišykite iki vientisos masės (galima plakti mažu mikserio greičiu).

Kepimas:

  • Supilkite tešlą ant mandarinų ir tolygiai paskirstykite.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūroje 35–40 min. Stebėkite pagal savo orkaitę.

Atvėsinimas ir patiekimas:

  • Išėmę pyragą, peiliu praeikite aplink formos kraštus, uždenkite lėkšte ir apverskite.
  • Leiskite šiek tiek atvėsti. Pagal pageidavimą pabarstykite cukraus pudra.
    Mandarinų pyragas

Video

YouTube player
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitus citrusinius vaisius vietoj mandarinų? Taip, galite naudoti apelsinus, tačiau skonis bus šiek tiek kitoks.
  2. Kaip laikyti pyragą? Laikykite sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 4 dienų.
  3. Ar galima sviestą pakeisti aliejumi? Taip, tačiau sviestas suteikia daugiau skonio ir tekstūros.
  4. Ar reikia pyragą valgyti šiltą? Jis skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Šiltas puikiai dera su ledais.
  5. Kaip išvengti pyrago prilipimo prie formos? Įsitikinkite, kad forma gerai ištepta sviestu ir pabarstyta miltais arba naudokite kepimo popierių.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 200kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 4gRiebalai: 12g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų