Receptai
Pyragėliai su bulvių įdaru
Publikuota:
Pyragėliai su bulvių įdaru
Į Europą bulvės buvo atvežtos apie XVI a. Daugelis žmonių pasodino jas kaip dekoratyvinį augalą. Tik po kurio laiko žmonės vietoj gėlių pradėjo valgyti bulvių gumbus.Bulves iš pradžių pradėjo dėti į salotas, paskui į sriubas. Manoma, kad mūsų šalyje bulvės buvo dedamos į kepinius. Nuo tada šis įdaras yra vienas populiariausių.
Reklama
Ingredientai:
- 100 ml Vanduo
- 250 g Kvietiniai miltai
- 1 v.š. Augalinis aliejus
- 1 kekė Krapai
- 1 kekė Petražolės
- 2 vnt. Bulvės - virtos
- 50 g Sviestas
- 1 a.š. Druska
Paruošimas:
- Į dubenį su vandeniu suberkite druską ir maišykite, kol visiškai ištirps. Supilkite augalinį aliejų į pasūdytą vandenį ir vėl išmaišykite.
- Smulkiai supjaustykite krapus, sudėkite į pasūdytą vandenį, dalimis suberkite miltus. Rankomis minkykite elastingą ir nelipnią tešlą, tada iškočiokite į ploną blyną.
- Bulves išvirkite (jei neturite virtų) ir sutrinkite. Sumaišykite bulves su sviestu ir iš anksto supjaustytomis petražolėmis.
- Supjaustome tešlą juostelėmis pagal stiklinės skersmenį. Stikline išpjaukite apskritimą ir ant kiekvieno tešlos gabalėlio dėkite po šaukštą bulvių įdaro. Sulipdykite pyragėlius panašius į virtinukus.
- Keptuvėje įkaitinkite 100 ml augalinio aliejaus ir sudėkite į ją pyragėlius. Ant vidutinės ugnies apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
- Rezultatas – greiti bulvių pyragėliai su žolelėmis. Taip pat iš šios tešlos galite gaminti su mėsos ir grybų įdarais.
Reklama
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!