
Grybų pagardas prie silkės
Tiesa silkę gaminau su pievagrybiais, nes miškui dar neradau laiko, nors žinau, kad baravykai auga it ant mielių. Labai tikiuosi kitą savaitę pasiekti ir mišką. O šiandien pasitenkinau ir pievagrybiais, kuriems daugiau grybų skonio įpūtė džiovinti baravykai.
Ingredientai
- Morkos
- Svogūnai
- 200 g Pievagrybiai
- Džiovinti baravykai - sauja
- Krapai
- Žalieji svogūnai - laiškai
- Augalinis aliejus - šlakelis
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas
- Džiovontus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame apie 20 min.
- Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome smulkiais kubeliais, pievagrybius riekelėmis.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame smulkintas daržoves ir pakepiname keletą min. Sudedame pievagrybius, baravykus. Pagardiname druska ir pipirais.
- Pakepiname apie 10 min. Pabarstome smulkintais žalumynais.
- Kai pagardas atvės patiekiame su silke.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!