Receptai
Silkė su spirgintais grybais
Publikuota:
Silkė su spirgintais grybais
Šis silkės patiekalas yra tarsi mūsų senolių virtuvės paveldas ir primena gražiausias šventes, pasisedėjimus su jais. Man patinka šio recepto paprastumas ir grynumas, nes jis tikrai nesudėgingas.
Reklama
Ingredientai:
- 2 vnt. Silkė
- 2 vnt. Svogūnai
- 10 vnt. Džiovinti baravykai
- 4 v.š. Augalinis aliejus
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Silkes išvalyti, nulupti, išimti kaulus ir išmirkyti. Supjaustyti, kad būtų patogu valgyti, ir sudėti į indą. Jei nemėgstate darinėti silkių puikiai pakeis sūdyta silkių filė aliejuje.
- Džiovintus grybus išvirti trupūtį pasūdytame vandenyje, supjaustyti pailgais plonais gabalėliais ir kartu su panašiai pjaustytais svogūnais paspirginti aliejuje.
- Pabaigoje gardiname pipirais ir druska. Atvėsintą pagardą užpilti ant paruoštos silkės.
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!