Mus rasite
Sluoksniuotos tešlos suktinukai
Paruošti sluoksniuotos tešlos suktinukai

Receptai

Sluoksniuotos tešlos suktinukai

Šis sluoksniuotos tešlos užkandis yra puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima sukurti kažką tikrai ypatingo. Kiekvienas suktinukų kąsnelis yra nuostabus skonių ir tekstūrų derinys, o geriausia yra tai, kad pagaminti labai lengva!

Paruošti sluoksniuotos tešlos suktinukai

Sluoksniuotos tešlos suktinukai

Karolina Puodžiūtė
Šiandien dalinuosi receptu: pikantiškas sluoksniuotos tešlos užkandis su kumpiu, sūriu ir sočiu bešamelio padažu. Tai puikus skanėstas bet kokiai progai, o kai tik jį išbandysite, suprasite, kodėl visi dėl šio užkandžio eina iš proto!
5 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 15 minutes
Virimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Kategorija Užkandžiai
Porcijos 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Sluoksniuotai tešlai:

Bešamelio padažui:

Garnyrui:

Paruošimas
 

Paruoškite sluoksniuotą tešlą:

  • Įkaitinkite orkaitę: pradėkite įkaitindami orkaitę iki 180 °C. Tai užtikrina, kad orkaitė bus pakankamai karšta, kad tešla išsipūstų iki tobulumo.
  • Iškočiokite tešlą: ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite sluoksniuotą tešlą iki norimo storio. Jei jums patinka lengvesnė tekstūra, iškočiokite ją plonesnę. Norėdami skanesnio kąsnio, iškočiokite kiek storiau.
  • Paskleiskite garstyčias: mentele arba šaukšto nugarėle tolygiai paskirstykite 50 g garstyčių ant sluoksniuotos tešlos paviršiaus. Tai suteikia subtilaus atspalvio, kuris puikiai papildo kitų ingredientų skonį.

Paruoškite įdarą:

  • Sluoksniuokite kumpį: 200 g kumpio tolygiai paskirstykite ant garstyčiomis apteptos tešlos. Nedvejodami naudokite savo mėgstamą kumpio rūšį – nesvarbu, ar tai rūkytas ar klasikinis virtas kumpis, kiekvienas iš jų suteikia unikalų skonį.
  • Pridėkite sūrio: tada ant kumpio pabarstykite 200 g tarkuoto arba plonais griežinėliais pjaustyto sūrio. Sūrių, tokių kaip čederis, gruyère ar šveicariškas, derinys puikiai veikia, pridedant kremiškumo ir šiek tiek aštrumo.

Formavimas:

  • Tešlos formavimas: sluoksniuotą tešlą atsargiai užsukite ant įdaro, kad gautusi ritinėlis. Galite pagaminti atskirus suktinukus arba vieną didelį suktinuką, kurį tiesiog supjaustykite porcijomis.
  • Į nedidelį dubenį įmuškite 1 kiaušinį, išplakite ir aptepkite tešlos viršų. Taip paruoštam produktui suteikiama auksinė, blizgi spalva, kuri atrodo taip pat gerai, kaip ir skonis.

Iškepkite suktinukus:

  • Paruoštą tešlą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių arba tol, kol tešla taps auksinės spalvos ir išsipūs iki tobulumo. Vien kvapas privers visus nekantriai laukti pirmojo kąsnio!

Paruoškite Bešamelio padažą:

  • Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite 30 g sviesto. Kai ištirps, įpilkite 25 g miltų ir nuolat plakite apie 2 minutes, kol masė taps vientisa. Tai yra jūsų bešamelio padažo pagrindas.
  • Įpilkite pieno: palaipsniui supilkite 300 ml pieno, nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukų. Toliau virti dažnai plakant, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos.
  • Pagardinkite padažą: į padažą įpilkite 4 g muskato riešuto, 5 g juodųjų pipirų ir 10 g druskos, gerai išmaišykite, kad įsimaišytų prieskoniai. Galiausiai įmaišykite 30 g tarkuoto parmezano sūrio, kol jis visiškai ištirps ir padažas taps vientisas.

Patiekite:

  • Atvėsinkite ir patiekite: kai suktinukai iškeps iki auksinės rudos spalvos, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti ant grotelių.
  • Patiekite su bešameliu: suktinukus patiekite šiltus. Traškios tešlos ir kreminio padažo derinys.
  • Garnyras: norėdami suteikti papildomo skonio, papuoškite smulkiai pjaustytais marinuotais agurkais. Jų aštrus traškumas suteikia gaivaus kontrasto sočiam, pikantiškam užkandžiui.
    Paruošti sluoksniuotos tešlos suktinukai

Video

YouTube player

Maistinė vertė

Kalorijos: 350kcalAngliavandeniai: 25gBaltymai: 15gRiebalai: 22gNatris: 600mgSkaidulos: 1gCukrus: 3g
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų