Mus rasite
Paruošta naminė gira per 3 valandas
Paruošta naminė gira per 3 valandas

Receptai

Neįtikėtina! Sodri naminė gira per 3 valandas: intensyvus skonis

 

Naminė gira

Naminė gira - kaip pasigaminti patiems

Karolina Puodžiūtė
Šis giros receptas nepaprastai paprastas, kurį paruošite vos per 3 valandas! 🌟 Lengva, gaivi ir pilna skonio – ši gira verta tavo dėmesio. Puikiai tinka karštoms vasaros dienoms ar jaukiems vakarams.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 30 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Kategorija Gėrimai
Porcijos 4 asmenims

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Į dubenį supilkite 1,4 litro šilto virinto vandens. Suberkite cikoriją – norėdami intensyvesnio skonio, dėkite 2 v.š. su kaupu.
  • Įberkite 5-6 v.š. cukraus, jei norite vidutiniškai saldžios giros. Mėgstantiems saldžiau, pridėkite papildomą šaukštą cukraus.
  • Suberkite citrinų rūgštį ir sausas mieles. Šaukštu gerai išmaišykite visus ingredientus, kol jie ištirps.
  • Supilkite mišinį į butelį ir sandariai uždarykite dangteliu, kad į vidų nepatektų oro.
  • Padėkite butelį į šiltą vietą, kad mielės suaktyvėtų ir gira taptų gazuota.
  • Po kelių valandų patikrinkite butelio kietumą. Jei jis kietas, gira jau gazuota! Perkelkite butelį į šaldytuvą.
  • Atšaldyta gira paruošta! Patiekite ir mėgaukitės!
    Naminė gira

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti šaltą vandenį? Ne, vanduo turi būti šiltas (apie 30–40 °C), kad mielės tinkamai suaktyvėtų. Per karštas vanduo (virš 50 °C) gali sunaikinti mieles.
  2. Kuo pakeisti cikoriją? Cikorija suteikia girai būdingą skonį, bet galite išbandyti skrudintą miežių ekstraktą arba stiprią juodąją arbatą, nors skonis šiek tiek skirsis.
  3. Ar galima sumažinti cukraus kiekį? Taip, galite naudoti 3–4 v.š. cukraus, tačiau cukrus būtinas mielėms, kad gira taptų gazuota. Mažesnis kiekis gali sulėtinti procesą.
  4. Kiek laiko naminė gira išsilaiko? Šaldytuve sandariame butelyje gira išsilaiko apie 3–5 dienas. Laikui bėgant ji gali tapti rūgštesnė.
  5. Ar galima naudoti šviežias mieles? Taip, vietoj 0,5 a.š. sausų mielių naudokite apie 5 g šviežių mielių, ištirpintų trupučiu šilto vandens.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Patogiausias būdas sužinoti ir pamatyti daugiau turinio - sekti mūsų Facebook“ puslapį



Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų